Slepované sušenky s goji džemem




O pozitivech plodů goji jste už určitě slyšeli ze všech stran. Snad i proto se snažím tuto surovinu zakomponovávat do receptů i běžného jídelníčku, co to jen jde - smoothie, raw kuličky, čokoláda, kaše, granola tam všude se dá propašovat a ještě mnohem dál...



Slepované sušenky s goji džemem

Sušenky

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku sušeného kokosu
  • 1/2 hrnku mandlí
  • špetka soli
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce rýžového sirupu


Goji džem

  • 1/4 hrnku goji
  • 1/4 hrnku sušených brusinek
  • 4 zralé jahody
  • kapka pomerančové šťávy
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička psyllia


Začneme přípravou sušenek. Ovesné vločky s kokosem, mandlemi a špetkou soli rozmixujeme na moučku. Přidáme roztopený kokosový olej rýžový sirup a zpracujeme v kompaktní hmotu. Tu zabalíme do potravinové fólie a rozválíme na silnější plát. Dáme jej ztuhnout na chvíli do mrazáku.

Mezitím si připravíme goji džem. Goji s brusinkami namočíme do vody, aby plody změkly a lépe se mixovaly. Poté je propláchneme a rozmixujeme s omytými jahodami, pomerančovou šťávou a rýžovým sirupem. Na závěr vmícháme psyllium a odložíme stranou.

Ze ztuhlého těsto vykrajujeme libovolné tvary, které dáme ještě na chvíli ztuhnout, a poté promazáváme goji džemem. Skladujeme v lednici a do týdne zkonzumujeme.







0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)