O pozitivech plodů goji jste už určitě slyšeli ze všech stran. Snad i proto se snažím tuto surovinu zakomponovávat do receptů i běžného jídelníčku, co to jen jde - smoothie, raw kuličky, čokoláda, kaše, granola tam všude se dá propašovat a ještě mnohem dál...
Slepované sušenky s goji džemem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwvSKfOJSIm8DunsYbOtxzskG-D3d_E50yT4MfnR6n6Scf_xrwKPlbdnbb9gITkJ7YAu-Ri0W4Mv2PcnXy6jUPvjCP5tlE9HZBAfFmrYoyDELkb71NDjja9htWZC7GCoTS68krqLQy_jw/s320/4020.jpg)
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku sušeného kokosu
- 1/2 hrnku mandlí
- špetka soli
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce rýžového sirupu
Goji džem
- 1/4 hrnku goji
- 1/4 hrnku sušených brusinek
- 4 zralé jahody
- kapka pomerančové šťávy
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžička psyllia
Začneme přípravou sušenek. Ovesné vločky s kokosem, mandlemi a špetkou soli rozmixujeme na moučku. Přidáme roztopený kokosový olej rýžový sirup a zpracujeme v kompaktní hmotu. Tu zabalíme do potravinové fólie a rozválíme na silnější plát. Dáme jej ztuhnout na chvíli do mrazáku.
Mezitím si připravíme goji džem. Goji s brusinkami namočíme do vody, aby plody změkly a lépe se mixovaly. Poté je propláchneme a rozmixujeme s omytými jahodami, pomerančovou šťávou a rýžovým sirupem. Na závěr vmícháme psyllium a odložíme stranou.
Ze ztuhlého těsto vykrajujeme libovolné tvary, které dáme ještě na chvíli ztuhnout, a poté promazáváme goji džemem. Skladujeme v lednici a do týdne zkonzumujeme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)