Představte si nakyslou chuť rebarbory s hořkou chutí čokolády... tak přesně to je pěna ukrytá v malých skleničkách na fotkách. Podle mě naprosto dokonalá i neokoukaná kombinace, kterou nezbyde nic jiného než vyzkoušet... :-)
Rebarborovo-čokoládová pěna
(2 porce)
Pečená rebarbora
- 200 g rebarbory
- 2 lžíce kokosového cukru
Čokoládová pěna
- 40 g hořké čokolády
- 1/2 malé plechovky kokosového mléka
- kokosový cukr na doslazení
Rebarborová pěna
- 1/2 pečené rebarbory
- 1/2 malé plechovky kokosového mléka
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce kokosového cukru
Na dokončení
- 1/2 pečené rebarbory
- hoblinky hořké čokolády
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rebarboru omyjeme a nasekáme na menší špalíky. Rozložíme ji do zapékací nádoby, posypeme kokosovým cukrem a dáme péct zhruba na 10 minut.
Mezitím roztopíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme kokosové mléko, odstavíme z plotny a případně dosladíme kokosovým cukrem.
Polovinu pečené rebarbory rozmixujeme v pyré, přilijeme kokosové mléko, vanilkový prášek, kokosový cukr a opět mixujeme. Dáme tuhnout do lednice.
Skleničky plníme čokoládovou pěnou, následně pečenou rebarborou, rebarborovou pěnou a na závěr zdobíme zbytkem rebarbory a čokoládovými hoblinkami. Dáme opět tuhnout do lednice na pár hodin a až poté podáváme.
To vypadá skvěle, musím zkusit! Bohužel jsem rebarboru zatím nikde neviděla, nevíte, kde se dá koupit? Koukala jsem v supermarketech i na trhu a nikde nic.. Děkuji Táňa :)
OdpovědětVymazat