Chilli s bulgurem
(cca 3 - 4 porce)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- sušené chilli dle chuti
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- špetka skořice
- špetka kajenského pepře
- 1 plechovka rajčat
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku bulguru
- 1 plechovka černých fazolí
- sůl, pepř
K podávání
- rostlinný jogurt/smetana
- čerstvý koriandr/petrželka
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme na tenké plátky nakrájený česnek a mícháme zhruba minutu, aby se rozvoněl, ale nezhořkl. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Dochutíme chilli, římským kmínem, oreganem, skořicí, kajenským pepřem a zalijeme rajčaty a vodou. Přisypeme propláchlý bulgur, přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme probublávat zhruba 15 minut.
Na závěr přidáme slité fazole a necháme vařit ještě 10 minut. Rozdělíme na talíře, doplníme jogurtem, posypeme petrželkou a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)