Chilli s bulgurem






Chilli s bulgurem

(cca 3 - 4 porce)


  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • sušené chilli dle chuti
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • špetka skořice
  • špetka kajenského pepře
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku bulguru
  • 1 plechovka černých fazolí
  • sůl, pepř


K podávání

  • rostlinný jogurt/smetana
  • čerstvý koriandr/petrželka


Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme na tenké plátky nakrájený česnek a mícháme zhruba minutu, aby se rozvoněl, ale nezhořkl. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Dochutíme chilli, římským kmínem, oreganem, skořicí, kajenským pepřem a zalijeme rajčaty a vodou. Přisypeme propláchlý bulgur, přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme probublávat zhruba 15 minut. 

Na závěr přidáme slité fazole a necháme vařit ještě 10 minut. Rozdělíme na talíře, doplníme jogurtem, posypeme petrželkou a můžeme podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)