Ovesný koláč s brusinkami




Ovesný koláč s brusinkami

Těsto

  • 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce skořice
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku jemného oříškového másla (já použila kešu)
  • 3 lžíce jablečného pyré


Náplň

  • 1 hrnek čerstvých či mražených brusinek
  • 1 jablko
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového cukru


Na dokončení
  • mandlové plátky




Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 

Ovesné vločky smícháme se skořicí a solí. Směs chia semínek prošleháme s ořechovým máslem, jablečným pyré a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto.

Nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečícím papírem a pomocí rukou vyložíme 2/3 těsta. Zbytek si necháme na posypání. 

Vrstvu těsta poklademe na kousky nakrájeným jablkem, brusinkami, osladíme javorovým sirupem a kokosovým cukrem a posypeme zbytkem těsta. Na závěr posypeme ještě mandlovými plátky a dáme péct zhruba na 30 minut. Kdyby mandle začaly příliš brzy tmavnout, přikryjeme koláč alobalem. 

Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. 

1 komentářů:

  1. Tak u téhle dobroty bych nevěřila, že je zdravá! Vypadá to luxusně :) Když koukám na tu formu, tak jí také doma mám :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)