Ovesný koláč s brusinkami
Těsto
- 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
- 2 hrnky jemných ovesných vloček
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
- 3/4 hrnku jemného oříškového másla (já použila kešu)
- 3 lžíce jablečného pyré
Náplň
- 1 hrnek čerstvých či mražených brusinek
- 1 jablko
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového cukru
Na dokončení
- mandlové plátky
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
Ovesné vločky smícháme se skořicí a solí. Směs chia semínek prošleháme s ořechovým máslem, jablečným pyré a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto.
Nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečícím papírem a pomocí rukou vyložíme 2/3 těsta. Zbytek si necháme na posypání.
Vrstvu těsta poklademe na kousky nakrájeným jablkem, brusinkami, osladíme javorovým sirupem a kokosovým cukrem a posypeme zbytkem těsta. Na závěr posypeme ještě mandlovými plátky a dáme péct zhruba na 30 minut. Kdyby mandle začaly příliš brzy tmavnout, přikryjeme koláč alobalem.
Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme.
Tak u téhle dobroty bych nevěřila, že je zdravá! Vypadá to luxusně :) Když koukám na tu formu, tak jí také doma mám :D :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM