Lískové sušenky s čokoládou



Klasika je klasika, ale nemusí být vůbec špatné udělat alespoň jedno "zdravější" cukroví. A tohle si troufám označit za opravdu neškodné. Sušenky neobsahují laktózu ani žádné živočišné produkty, proto je snad mohou jíst všichni, za předpokladu, že nemají alergii na lískové ořechy. Ale kdo říká, že nemůžou být nahrazeny např. mandlemi? :-)


Lískové sušenky s čokoládou

(15 - 20 ks)

Sušenky
  • 200 g lískových ořechů
  • 60 g kokosového cukru
  • 30 g lněných semínek
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 100 g jablečného pyré


Na dokončení
  • 50 g hořké čokolády
  • hrst lískových ořechů



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 

Lískové ořechy rozmixujeme s kokosovým cukrem, lněnými semínky, práškem do pečiva a solí v hladkou moučku. Přilijeme jablečné pyré a zpracujeme v tuhé těsto. 

Vytvarujeme v širší válec a dáme péct zhruba na 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout cca 30 minut, a poté ostrým nožem nakrájíme na plátky. 

Pocákáme roztopenou čokoládou, posypeme nasekanými ořechy a  necháme ztuhnout. Skladujeme v chladnu. 






2 komentářů:

  1. Lucko, vypadají přímo luxusně, musím se poohlédnout po kokosovém cukru a vyzkoušet.
    Miluji zdravé mlsání.
    Díky moc.
    Přeji vše dobré.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud neseženete, určitě bude recept fungovat i s třtinovým cukrem :-) Děkuji, Vám také

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)