Tahle rýže si mě dostala tak moc, že jsem ji poslední dobou musela udělat rovnou několikrát. A vlastně se vůbec nedivím, protože obsahuje moji nejoblíbenější satay omáčku s burákovým máslem. Otestovala jsem ji dokonce i v práci v krabičce a prošla zatěžkávací zkouškou.
Smažená rýže se zeleninou a burákovou omáčkou
(2 porce)
Rýže
- 2 lžíce rýžového oleje
- 2 jarní cibulky
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1/2 košťálu brokolice
- 1 nastrouhaná mrkev
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 porce uvařené rýže natural
Buráková omáčka
- 2 vrchovaté lžíce burákového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce rýžového oleje
- troška vody
Na dokončení
- buráky
- jarní cibulka
- koriandr
Na rýžovém oleji smažte pár minut nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidejte tenké plátky zázvoru, česneku a minutu promíchejte. Vsypte nadrobno nakrájenou brokolici, nahrubo nastrouhanou mrkev a restujte cca 10 minut. Dochuťte sójovou omáčkou, rýžovým octem. Vmíchejte uvařenou rýži, zmírněte plamen a nechte ještě chvíli prohřát.
Mezitím připravte omáčku. Prošlehejte burákové máslo se sójovou omáčkou, javorovým sirupem, rýžovým octem, rýžovým olejem a vodou. Opatrně přilijte k rýži a odstavte z plotny.
Rozdělte na talíře, posypte arašídy, jarní cibulkou, koriandrem a podávejte.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)