Po dlouhé vánoční pauze jsem tu zpět s dalším receptem. Upřímně, poslední dobou moc podmínky k blogování nebyly. Každou chvíli se něco dělo, listopad jsem strávila dva týdny v Belgii, necelý týden v Itálii (pevně doufám, že se mi podaří sepsat travel guide) a najednou tu byl prosinec a s ním spoustu lítání kolem dárků a hlavně těch domácích. Bohužel jsem nemohla odfotit výsledek, protože někteří rodinní příslušníci a kamarádky blog čtou, tak jsem nechtěla riskovat vyzrazení překvápka, ale příští rok se těšte na předvánoční speciál :-) Ale dost okecávek a jdeme na recept...
(4 porce)
Dýňové kari
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- cca 1 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžičky kari prášku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 dýně hokkaido, na malé kostičky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1/2 hrnku vody
- cca 100 g baby špenátu
- sůl, dle chuti
Na dochucení
- jasmínová rýže
- sekané arašídy
Na kokosovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po pár minutách přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, kari, koriandr a necháme provonět.
Přidáme dýni, rajčata, vodu, zmírníme plamen a necháme probublávat do změknutí dýně cca 15 minut. Vmícháme kokosové mléko a necháme vařit dalších 10 minut. Na závěr dochutíme solí, vmícháme omytý baby špenát a odstavíme stranou. Kdo má rád pálivé, může vmíchat lžičky samby oelek.
Podáváme např. s jasmínovou rýží posypané sekanými arašídy.
Mňam, dala bych si hned. 😍😌
OdpovědětVymazatjá taky :-D
Vymazat