Dýňové kari se špenátem



Po dlouhé vánoční pauze jsem tu zpět s dalším receptem. Upřímně, poslední dobou moc podmínky k blogování nebyly. Každou chvíli se něco dělo, listopad jsem strávila dva týdny v Belgii, necelý týden v Itálii (pevně doufám, že se mi podaří sepsat travel guide) a najednou tu byl prosinec a s ním spoustu lítání kolem dárků a hlavně těch domácích. Bohužel jsem nemohla odfotit výsledek, protože někteří rodinní příslušníci a kamarádky blog čtou, tak jsem nechtěla riskovat vyzrazení překvápka, ale příští rok se těšte na předvánoční speciál :-) Ale dost okecávek a jdeme na recept...


Dýňové kari se špenátem

(4 porce)

Dýňové kari
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • cca 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky kari prášku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 dýně hokkaido, na malé kostičky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1/2 hrnku vody
  • cca 100 g baby špenátu
  • sůl, dle chuti


Na dochucení
  • jasmínová rýže
  • sekané arašídy


Na kokosovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po pár minutách přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, kari, koriandr a necháme provonět. 

Přidáme dýni, rajčata, vodu, zmírníme plamen a necháme probublávat do změknutí dýně cca 15 minut. Vmícháme kokosové mléko a necháme vařit dalších 10 minut. Na závěr dochutíme solí, vmícháme omytý baby špenát a odstavíme stranou. Kdo má rád pálivé, může vmíchat lžičky samby oelek.

Podáváme např. s jasmínovou rýží posypané sekanými arašídy. 




1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)