Banánový chlebíček se spoustou semínek




Myslím, že po vánočním obžerství je ten pravý čas na něco zdravějšího jak klasické cukroví plné másla, cukru a mouky. Chtěla jsem udělat nějakou rychlovku "jen tak" a nenapadlo mě nic jiného než náš oblíbený banánový chlebíček vylepšený spoustou semínek...



Banánový chlebíček se spoustou semínek

(chlebíčková forma)


  • 230 g špaldové mouky
  • 70 g slunečnicových semínek + na posypání
  • 40 g dýňových semínek
  • 50 g chia semínek
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • 3 zralé banány
  • 150 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžovo-quinoové)
  • 60 ml kokosového oleje
  • 60 ml rýžového sirupu
  • 3 lžíce tahini pasty



Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. 

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku se slunečnicovými, dýňovými a chia semínky. Přidáme prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli, skořici, vanilkový prášek a promícháme.

V jiné míse rozmačkáme pomocí vidličky banány na kaši. Prošleháme je s mlékem, rozehřátým kokosovým olejem, rýžovým sirupem a tahini pastou. Tekutou směs vlijeme k sypké a zpracujeme v těsto. To přelijeme do chlebíčkové formy a posypeme slunečnicovými semínky. 

Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Necháme zcela vychladnout na mřížce, a až poté krájíme. 

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)