Myslím, že po vánočním obžerství je ten pravý čas na něco zdravějšího jak klasické cukroví plné másla, cukru a mouky. Chtěla jsem udělat nějakou rychlovku "jen tak" a nenapadlo mě nic jiného než náš oblíbený banánový chlebíček vylepšený spoustou semínek...
Banánový chlebíček se spoustou semínek
(chlebíčková forma)
- 230 g špaldové mouky
- 70 g slunečnicových semínek + na posypání
- 40 g dýňových semínek
- 50 g chia semínek
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2 lžičky mleté skořice
- špetka vanilkového prášku
- 3 zralé banány
- 150 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžovo-quinoové)
- 60 ml kokosového oleje
- 60 ml rýžového sirupu
- 3 lžíce tahini pasty
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku se slunečnicovými, dýňovými a chia semínky. Přidáme prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli, skořici, vanilkový prášek a promícháme.
V jiné míse rozmačkáme pomocí vidličky banány na kaši. Prošleháme je s mlékem, rozehřátým kokosovým olejem, rýžovým sirupem a tahini pastou. Tekutou směs vlijeme k sypké a zpracujeme v těsto. To přelijeme do chlebíčkové formy a posypeme slunečnicovými semínky.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Necháme zcela vychladnout na mřížce, a až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)