Krémové těstoviny s pestem a žampiony



I takové rychlovky jsou potřeba. Alespoň v mém případě, kdy v podstatě denně vařím obědy do práce. Proto doufám, že Vás neurazí takový recept/nerecept, ale osobně mám ráda právě takové jednoduchosti, tak snad se trefím i Vám do noty...

Z celé přípravy je nejnáročnější pesto. Nechci Vás navádět, abyste kupovali již hotové, ale když je fakt nejhůř, dají se sehnat i s poměrně slušným složením a to hned zkrátí přípravu o slušnou dobu a za čtvrt hodiny nemáte co dělat...




Krémové těstoviny s pestem a žampiony

(2 porce)

Pesto

  • 50 g bazalkových lístků
  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 100 ml olivového oleje


Na těstoviny

  • 120 g libovolných těstovin (ideálně celozrnné)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • pesto viz výše
  • 100 g hrášku
  • restované žampiony


Začneme přípravou pesta. Všechny ingredience mixujeme pomocí tyčového mixéru, až dosáhneme hladké pasty. 

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří těstoviny, připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme dávku pesta, opatrně, aby se nespálilo. Zalijeme kokosovým mlékem, pár minut mícháme a na poslední chvíli vsypeme hrášek, aby zůstal zelený. 

Uvařené těstoviny přidáme k omáčce, prohřejeme, odstavíme z plotny a rozdělíme na talíře, můžeme doplnit restovanými žampiony a podáváme. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)