Taky máte období, kdy točíte furt dokola určité jídlo a pak zas dlouho útlum? To je přesně můj případ... měla jsem období, kdy každý týden jsem dělala nějaké zdravé kuličky z datlí, a teď si zas neumím představit, že bychom doma neměli nějakou tu sklenici s granolou.
Je to takový můj zachránce, když mě absolutně nenapadá, co zas připravit ke snídani nebo prostě není čas a prostor na nějaké velké činy...
Čokoládová granola s lískovými oříšky
- 1 zralý banán
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 1/2 lžičky skořice
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
- 3 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1 hrnek lískových oříšků
- 2 lžičky chia semínek
- 50 g hořké čokolády
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse rozmačkáme banán pomocí vidličky na kaši. Prošleháme jej s javorovým sirupem, rozehřátým kokosovým olejem, kakaovým práškem, skořicí, vanilkovým práškem a špetkou soli.
Poté přisypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka, lískové oříšky a chia semínka. Důkladně promícháme a rozprostřeme na plech.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Občas promícháme, aby se oříšky nepřipekly.
Vyjmeme z trouby, necháme zcela vychladnout, a až poté promícháme s nasekanou čokoládou. Přesypeme do skleněné/plastové nádoby, ve které můžeme granolu skladovat do spotřebování.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak dlouho asi granola vydrží? (Měsíc?) Jen, že jsem jednou dělala banánové sušenky a bohužel moc dlouho nevydržely (zplesnivěly)...
OdpovědětVymazatahoj :-) měsíc určitě, my tuhle cca za ten měsíc snědli.
Vymazatmoc díky! :)
Vymazat