Čokoládová granola s lískovými oříšky




Taky máte období, kdy točíte furt dokola určité jídlo a pak zas dlouho útlum? To je přesně můj případ... měla jsem období, kdy každý týden jsem dělala nějaké zdravé kuličky z datlí, a teď si zas neumím představit, že bychom doma neměli nějakou tu sklenici s granolou. 

Je to takový můj zachránce, když mě absolutně nenapadá, co zas připravit ke snídani nebo prostě není čas a prostor na nějaké velké činy...


Čokoládová granola s lískovými oříšky



  • 1 zralý banán
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • 3 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1 hrnek lískových oříšků
  • 2 lžičky chia semínek
  • 50 g hořké čokolády




Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.

Ve velké míse rozmačkáme banán pomocí vidličky na kaši. Prošleháme jej s javorovým sirupem, rozehřátým kokosovým olejem, kakaovým práškem, skořicí, vanilkovým práškem a špetkou soli. 

Poté přisypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka, lískové oříšky a chia semínka. Důkladně promícháme a rozprostřeme na plech. 

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Občas promícháme, aby se oříšky nepřipekly.

Vyjmeme z trouby, necháme zcela vychladnout, a až poté promícháme s nasekanou čokoládou. Přesypeme do skleněné/plastové nádoby, ve které můžeme granolu skladovat do spotřebování. 

3 komentářů:

  1. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak dlouho asi granola vydrží? (Měsíc?) Jen, že jsem jednou dělala banánové sušenky a bohužel moc dlouho nevydržely (zplesnivěly)...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)