Tahle polévka mě pořádně pozlobila, čtěte propálila. Koupila jsem nějakou extra pálivou kari pastu (ano, většinou jsem líná a pastu kupuji). Naštěstí jsem polévku zjemnila kokosovým mlékem, ale i tak to byla síla, tak prosím s kari pastou opatrně :-)
Jinak jsem se do této polévky zamilovala. Nejvíc mi asi chutnaly ty marinované žampiony, ty budu využívat i do jiných pokrmů. Klidně si jich připravte víc, ony ze dva dny v lednici v pohodě vydrží a čím déle se marinují, tím chutnají lépe.
Kari polévka s tofu, bok choy a marinovanými žampiony
(4 porce)
Marinované žampiony
- 250 g žampionů
- 1/3 hrnku sójové omáčky
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička srirachy
Polévka
- 1 lžíce rýžového oleje
- 1 cibule
- 3 lžíce červené kari pasty
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
Na dokončení
- 4 bok choy
- 1 lžíce rýžového oleje
- 1 balení marinovaného tofu
- sezamová semínka
- 500 g rýžových nudlí
Začneme přípravou žampionů. Omyjeme je, oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí plátky a zalijeme směsí sójové omáčky, javorového sirupu, nastrouhaného zázvoru a srirachy. Odložíme stranou a necháme alespoň hodinu marinovat, čím déle, tím lépe.
Na polévku restujeme cibuli na rýžovém oleji. Přidáme červenou kari pastu, promícháme a zalijeme vývarem. Budeme vařit cca 15 minut. Zjemníme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme.
Mezitím si krátce povaříme bok choy a propláchneme jej studenou vodou, aby si zachovalo krásně zelenou barvu. Tofu nakrájíme na kostičky a jen krátce osmažíme na rýžovém oleji. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu.
Hluboké talíře naplníme rýžovými nudlemi, bok choy, marinovanými žampiony, tofu a zalijeme vývarem. Posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)