Kari polévka s tofu, bok choy a marinovanými žampiony



Tahle polévka mě pořádně pozlobila, čtěte propálila. Koupila jsem nějakou extra pálivou kari pastu (ano, většinou jsem líná a pastu kupuji). Naštěstí jsem polévku zjemnila kokosovým mlékem, ale i tak to byla síla, tak prosím s kari pastou opatrně :-) 

Jinak jsem se do této polévky zamilovala. Nejvíc mi asi chutnaly ty marinované žampiony, ty budu využívat i do jiných pokrmů. Klidně si jich připravte víc, ony ze dva dny v lednici v pohodě vydrží a čím déle se marinují, tím chutnají lépe. 



Kari polévka s tofu, bok choy a marinovanými žampiony

(4 porce)

Marinované žampiony
  • 250 g žampionů
  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička srirachy

Polévka
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 1 cibule
  • 3 lžíce červené kari pasty
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka

Na dokončení
  • 4 bok choy
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 1 balení marinovaného tofu
  • sezamová semínka
  • 500 g rýžových nudlí


Začneme přípravou žampionů. Omyjeme je, oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí plátky a zalijeme směsí sójové omáčky, javorového sirupu, nastrouhaného zázvoru a srirachy. Odložíme stranou a necháme alespoň hodinu marinovat, čím déle, tím lépe.

Na polévku restujeme cibuli na rýžovém oleji. Přidáme červenou kari pastu, promícháme a zalijeme vývarem. Budeme vařit cca 15 minut. Zjemníme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme. 

Mezitím si krátce povaříme bok choy a propláchneme jej studenou vodou, aby si zachovalo krásně zelenou barvu. Tofu nakrájíme na kostičky a jen krátce osmažíme na rýžovém oleji. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu.

Hluboké talíře naplníme rýžovými nudlemi, bok choy, marinovanými žampiony, tofu a zalijeme vývarem. Posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)