Na rebarboru jsem se děsně těšila, jako každý rok... Přijde mi neskutečně fotogenická... ano, už nejsem normální a uvažuji o surovinách/jídle takto... Mým prvním letošním počinem byly muffiny s rebarborou. Většinou dělám muffinové těsto se sójovým jogurtem, který jim zajistí vláčnost, ale tato varianta bez nebyla vůbec suchá, jak jsem z předchozích pokusů vypozorovala...
Rebarborové muffiny se zázvorem
(12 ks)
- 240 ml mandlového mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 140 g hladké špaldové mouky
- 140 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 130 g kokosového cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička skořice
- 80 ml kokosového oleje
- 250 g pokrájené rebarbory
- kokosový cukr na posypání muffinů
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, pokud nemáte silikonovou.
Mandlové mléko promícháme s jablečným octem a odložíme stranou.
Ve velké míse smícháme mouky s práškem do pečiva, špetkou soli, kokosovým cukrem, mletým zázvorem a skořicí. Přilijeme rozehřátý kokosový olej, mandlové mléko promícháme a na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou rabarboru.
Těsto rozdělíme do muffinové formy, posypeme trošku cukru a budeme péct v předehřáté troubě zhruba 25 minut.
Samý běžný suroviny, který mají v každém obchodě :-/
OdpovědětVymazattakové suroviny seženete dnes i ve větším marketu :-) a pokud ne, vždy se dají nahradit... kokosový cukr za třtinový. špaldová mouka za jakoukoliv jinou, stejně tak olej...
Vymazat