Rebarborové muffiny se zázvorem




Na rebarboru jsem se děsně těšila, jako každý rok... Přijde mi neskutečně fotogenická... ano, už nejsem normální a uvažuji o surovinách/jídle takto... Mým prvním letošním počinem byly muffiny s rebarborou. Většinou dělám muffinové těsto se sójovým jogurtem, který jim zajistí vláčnost, ale tato varianta bez nebyla vůbec suchá, jak jsem z předchozích pokusů vypozorovala...


Rebarborové muffiny se zázvorem

(12 ks)


  • 240 ml mandlového mléka
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 140 g hladké špaldové mouky
  • 140 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 130 g kokosového cukru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 80 ml kokosového oleje
  • 250 g pokrájené rebarbory
  • kokosový cukr na posypání muffinů




Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, pokud nemáte silikonovou.

Mandlové mléko promícháme s jablečným octem a odložíme stranou. 

Ve velké míse smícháme mouky s práškem do pečiva, špetkou soli, kokosovým cukrem, mletým zázvorem a skořicí. Přilijeme rozehřátý kokosový olej, mandlové mléko promícháme a na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou rabarboru.

Těsto rozdělíme do muffinové formy, posypeme trošku cukru a budeme péct v předehřáté troubě zhruba 25 minut.


2 komentářů:

  1. Samý běžný suroviny, který mají v každém obchodě :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takové suroviny seženete dnes i ve větším marketu :-) a pokud ne, vždy se dají nahradit... kokosový cukr za třtinový. špaldová mouka za jakoukoliv jinou, stejně tak olej...

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)