Určitě to znáte, mrazák plný jahod, švestek, rybízu, borůvek... Co s nimi? udělejte scones! Přemýšlela jsem, jestli scones vůbec překládat, protože slovník mi nabízí něco jako čajový koláček, buchtička, vdoleček, ale ani jedno z označení mi tyto podivné trojúhelníčky nevystihuje, jsou to prostě scones!
Celozrnné borůvkové scones s citrónovou kůrou
(8 trojúhelníčků)
- 1 šálek celozrnné špaldové mouky
- 1 šálek hladké špaldové moukymouky
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 3 lžíce kokosového cukru
- 5 lžic kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžíce BIO citrónové kůry
- 1 šálek borůvek
- 1/2 šálku rostlinného bílého jogurtu (150 g)
- 1/2 šálku rostlinného mléka
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme tuhý kokosový olej a pomocí rukou zapracujeme.
Poté přidáme citrónovou kůru a borůvky. Na závěr bílý jogurt a mléko a jemně vymícháme v těsto, aby se borůvky nerozmačkaly.
Těsto uválíme v silnější vrstvu. Rozdělíme na 8 trojúhelníčků a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
Poté přidáme citrónovou kůru a borůvky. Na závěr bílý jogurt a mléko a jemně vymícháme v těsto, aby se borůvky nerozmačkaly.
Těsto uválíme v silnější vrstvu. Rozdělíme na 8 trojúhelníčků a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)