Soba nudle s tofu a bok choy



Poslední dobou jsem si zamilovala bok choy, proto čekejte i další recepty s touhle super asijskou zeleninou :-) Nejčastěji ho používám do takovýchto zeleninových směsí s nejrůznějšími nudlemi, ale zkoušela jsem jej i do polévky nebo jen tak jako zeleninovou přílohu. Nejraději jej kupuji u Vietnamců, protože vychází mnohem lépe jak v supermarketech a je vždy čerstvé.... ale teď už k receptu :-)



Soba nudle s tofu a bok choy

(2 porce)

Tofu
  • 1 blok tofu
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička sambal oelek pokud máte rádi pálivější


Na dokončení
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 2 bok choy
  • cca 170 g soba nudlí 
  • sezamová semínka


Začneme naložením tofu. Tofu vyjmeme z obalu, osušíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme jej do nízké nádoby a zalijeme směsí rýžového oleje, octa, javorového sirupu, sójové omáčky, nastrouhaného zázvoru a sambou oelek. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.

Na lžíci rýžového oleje restujeme na kousky nakrájenou jarní cibulku, bok choy, stačí chvíli cca 5 minut, aby zelenina byla na skus. Zalijeme tofu s marinádou a budeme restovat dalších 5 minut. 

Mezitím si uvaříme nudle dle návodu na obalu. Rozdělíme je na talíře, doplníme směsí zeleniny a tofu, posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat. 







0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)