Poslední dobou jsem si zamilovala bok choy, proto čekejte i další recepty s touhle super asijskou zeleninou :-) Nejčastěji ho používám do takovýchto zeleninových směsí s nejrůznějšími nudlemi, ale zkoušela jsem jej i do polévky nebo jen tak jako zeleninovou přílohu. Nejraději jej kupuji u Vietnamců, protože vychází mnohem lépe jak v supermarketech a je vždy čerstvé.... ale teď už k receptu :-)
Soba nudle s tofu a bok choy
(2 porce)
Tofu
- 1 blok tofu
- 2 lžíce rýžového oleje
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžička sambal oelek pokud máte rádi pálivější
Na dokončení
- 1 lžíce rýžového oleje
- 2 jarní cibulky
- 2 bok choy
- cca 170 g soba nudlí
- sezamová semínka
Začneme naložením tofu. Tofu vyjmeme z obalu, osušíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme jej do nízké nádoby a zalijeme směsí rýžového oleje, octa, javorového sirupu, sójové omáčky, nastrouhaného zázvoru a sambou oelek. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Na lžíci rýžového oleje restujeme na kousky nakrájenou jarní cibulku, bok choy, stačí chvíli cca 5 minut, aby zelenina byla na skus. Zalijeme tofu s marinádou a budeme restovat dalších 5 minut.
Mezitím si uvaříme nudle dle návodu na obalu. Rozdělíme je na talíře, doplníme směsí zeleniny a tofu, posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)