Pomerančová granola s tahini pastou

 


Prázdné sklenice na granolu znamená jediné... je třeba je brzy naplnit a vymyslet nějakou novou variantu. Tentokrát jsem sáhla po pomerančové kůře a skořici, která mi už evokuje nadcházející zimu. Kůra Vám provoní úžasně byt, že se nebudete moct dočkat, až přijde snídaně a granolu ochutnáte... Pokud zvládnete odolat :-)




Pomerančová granola s tahini pastou




  • 3 hrnky ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • kůra z 1 bio pomeranče
  • 1/2 hrnku pekanových oříšků
  • 1/2 hrnku vlašských oříšků
  • 1/4 hrnku mandlí
  • 1/4 hrnku dýňových semínek
  • 1/4 hrnku sezamových semínek
  • 1/2 hrnku tahini pasty
  • 1/4 hrnku javorového sirupu/či jiného sladidla







Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.

Ve velké míse smícháme ovesné vločky se skořicí, špetkou soli, kůrou pomeranče, pekanovými, vlašskými ořechy, mandlemi, dýňovými semínky, sezamovými semínky.

Pokud nemáte dostatečně tekutou tahini pastu jako já, rozehřejeme ji ve vodní lázni spolu s javorovým sirupem. Tuto tekutou směs přilijeme k sypké. Důkladně promícháme a rozprostřeme na plech. 

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Občas promícháme, aby se oříšky nepřipekly.

Vyjmeme z trouby, necháme zcela vychladnout. Přesypeme do skleněné/plastové nádoby, ve které můžeme granolu skladovat do spotřebování. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)