Čokoládovo-řepové muffiny

 

Salát s červenou řepou a kozím sýrem je vůbec můj nejoblíbenější, takže když jsem jej opět připravovala, upekla jsem si trošku řepy navíc, aby mi zbyla právě na nějaké to pečení. Nejvíc mi řepa ve sladkých receptech chutná s hořkou čokoládou, takže jsem šla na jistotu i tentokrát a nezklamala jsem se. Muffiny byly díky řepě krásně vláčné, ne příliš sladké a do tohoto období naprosto ideální...




Čokoládovo-řepové muffiny


(12 ks)


  • 130 g pečené či uvařené červené řepy
  • 220 g pohankové/špaldové mouky
  • 50 g raw kakaového prášku
  • 80 g kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 370 ml rostlinného mléka
  • 60 g kokosového oleje
  • 80 g hořké čokolády + na posypání



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Červenou řepu uvaříme či upečeme doměkka. Necháme ji vychladnout a nahrubo nastrouháme. 


Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkového prášku.


V menší misce prošleháme mléko (pokojové teploty) s rozehřátým kokosovým olejem a řepou. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme nasekanou čokoládu. Těstem naplníme muffinovou formu, povrch ještě posypeme hoblinkami čokolády a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 25 minut. 



2 komentářů:

  1. Luci, uplne najlepsia repova buchta aku som kedy mala! Ano nechcelo sa mi plnit muffinove kosicky ; )) Velmi ocenujem absenciu vajicok.
    Vdaka ti za tento recept.
    Pre celiatikov: funguje to aj so zmesou BL muk - mala som ryzovu, psenovu a pohankovu muku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za komentář, jsem ráda, že chutnalo :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)