Když se teď nějaký čas nepodíváme do Asie, často doma připravuju pokrmy inspirované právě Asií, protože tuhle kuchyni máme vůbec nejradši. Vše, co je s nejrůznějšímu nudlemi, ať už udon, soba, rýžové, ale i s rýží je prostě nej a nikdy nás neomrzí.
Kolikrát si říkám, jestli má smysl vůbec nějaký recept sepisovat, protože je to často na stejné "brdo", ale tohle tofu mi tak chutnalo, že jsem musela :-) Tak ho zkuste taky...
Sladko-kyselé tofu s rýží
Tofu
- 1 kostka tofu natural
- 2 lžíce škrobu
- 1 lžíce rýžového oleje
Sladko-kyselá omáčka
- 3 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce rýžového octa
- 6 lžic ananasového freshe
- 1 lžíce pasatty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička škrobu + 2 lžíce vody
- 1 stroužek česneku
Na dokončení
- jasmínová rýže
- jarní cibulka
- sezamová semínka
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Tofu osušíme, nakrájíme na kostky. V mise smícháme rýžový olej se škrobem a promícháme ho s tofu, aby se hezky obalilo. Rozložíme jej na plech a dáme péct zhruba na půl hodiny.
Mezitím si připravíme sladko-kyselou omáčku. V misce prošleháme cukr s rýžovým octem, ananasovým freshem, pasattou, sójovou omáčkou, škrobem s vodou a prolisovaným česnekem.
V pánvi krátce prohřejeme omáčku, vsypeme tofu, promícháme jen pár minut a můžeme podávat. Podáváme s jasmínovou rýží, jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Naprosto vynikající. Napodruhé jsem přidala na kousky nakrájený ananas a chilli papričku a to manžel prohlásil, že takhle bez masa klidně vařit můžu :-D děkuji za recept ;-D
OdpovědětVymazat:-D taková pochvala potěší nejvíc
Vymazat