Sladko-kyselé tofu s rýží

 

Když se teď nějaký čas nepodíváme do Asie, často doma připravuju pokrmy inspirované právě Asií, protože tuhle kuchyni máme vůbec nejradši. Vše, co je s nejrůznějšímu nudlemi, ať už udon, soba, rýžové, ale i s rýží je prostě nej a nikdy nás neomrzí. 


Kolikrát si říkám, jestli má smysl vůbec nějaký recept sepisovat, protože je to často na stejné "brdo", ale tohle tofu mi tak chutnalo, že jsem musela :-) Tak ho zkuste taky...



Sladko-kyselé tofu s rýží


Tofu

  • 1 kostka tofu natural
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce rýžového oleje


Sladko-kyselá omáčka

  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 6 lžic ananasového freshe
  • 1 lžíce pasatty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička škrobu + 2 lžíce vody
  • 1 stroužek česneku


Na dokončení

  • jasmínová rýže
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Tofu osušíme, nakrájíme na kostky. V mise smícháme rýžový olej se škrobem a promícháme ho s tofu, aby se hezky obalilo. Rozložíme jej na plech a dáme péct zhruba na půl hodiny. 


Mezitím si připravíme sladko-kyselou omáčku. V misce prošleháme cukr s rýžovým octem, ananasovým freshem, pasattou, sójovou omáčkou, škrobem s vodou a prolisovaným česnekem. 


V pánvi krátce prohřejeme omáčku, vsypeme tofu, promícháme jen pár minut a můžeme podávat. Podáváme s jasmínovou rýží, jarní cibulkou a sezamovými semínky. 




2 komentářů:

  1. Naprosto vynikající. Napodruhé jsem přidala na kousky nakrájený ananas a chilli papričku a to manžel prohlásil, že takhle bez masa klidně vařit můžu :-D děkuji za recept ;-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)