Skořicové pohankové sušenky

 

Krásný večer, jak se vám daří? Já musím říct, že se mám v rámci možností moc fajn. Zatím se nám podařilo každý víkend v novém roce vymyslet nějakou túru, takže nemám pocit, že se jen válíme doma a vynahrazujeme si ten pohyb alespoň o víkendech. A na takové túry je potřeba samozřejmě nějaká svačinka. Ideální můžou být právě takovéto skořicové pohankové sušenky. Snadno je schováte do krabičky do baťohu a venku přijdou k chuti :-)




Skořicové pohankové sušenky


(cca 12 ks)


  • 230 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 hrnku kokosového sirupu
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • Třtinový cukr na obalování



Troubu předehřejeme na 170 stupňů.


Ve velké míse smícháme pohankovou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, zázvorem, skořicí, muškátovým oříškem. 


V hrnku prošleháme kokosový sirup s rozehřátým kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu.


Pomocí rukou tvarujeme kuličky, které mírně rozplácneme a obalujeme v cukru. Klademe na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 10 minut. 




3 komentářů:

  1. Vypadají nádherně a voní i přes obrazovku. Krásné, Lucinko. A moc blahopřeji k výletům, přiznávám, že nám se pokaždé nedaří někam vyrazit. O to víc si užíváme, když to jde;-)
    Krásné dny
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji Bohunko za komentář :-) chápu, ne vždy to klapne.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento týden je vyzkouším a vezmu na naše farní agápe:-) Těším se.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)