Velikonoční makové sušenky s lemon curdem
(cca 30 slepených kusů)
Těsto
- 150 g hladké špaldové mouky
- 50 g mletého kokosového cukru
- 30 g mletého máku
- 1 lžíce celého máku
- 1 lžička bio citrónové kůry
- špetka soli
- 100 g Bio Alsanu
Lemon curd
- 3 bio citróny
- 200 g kokosového/třtinového cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce mandlového mléka
- 1 lžíce kokosového oleje/alsanu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Na lemon curd omyjeme citróny, přepůlíme a odšťavníme. Citrónovou šťávu s cukrem a škrobem budeme mírně zahřívat v rendlíku až do bodu varu. Poté budeme ještě chvíli míchat, až nám krém lehce ztuhne. Odstavíme z plotny a vmícháme mléko s tukem a pomocí metličky zapracujeme.
Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, mletým i celým mákem, citrónovou kůrou a špetkou soli.
Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit do lednice alespoň na hodinu.
Poté rozválíme těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme lemon curdem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)