Velikonoční makové sušenky s lemon curdem

 

Pokud vás letošní situace neodradila (já doufám, že ne :-)) a plánujete upéct nějaké velikonoční sušenky, mám pro vás tip na tyto makové s lemon curdem. Já původně nic takového neplánovala, ale z cupcaků mi zbyl lemon card a při honu na formu beránka jsem narazila na hezká vykrajovátka, tak bylo už jasné... :-)



Velikonoční makové sušenky s lemon curdem


(cca 30 slepených kusů)


Těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletého kokosového cukru
  • 30 g mletého máku
  • 1 lžíce celého máku
  • 1 lžička bio citrónové kůry 
  • špetka soli
  • 100 g Bio Alsanu


Lemon curd

  • 3 bio citróny
  • 200 g kokosového/třtinového cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce mandlového mléka
  • 1 lžíce kokosového oleje/alsanu



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Na lemon curd omyjeme citróny, přepůlíme a odšťavníme. Citrónovou šťávu s cukrem a škrobem budeme mírně zahřívat v rendlíku až do bodu varu. Poté budeme ještě chvíli míchat, až nám krém lehce ztuhne. Odstavíme z plotny a vmícháme mléko s tukem a pomocí metličky zapracujeme. 


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, mletým i celým mákem, citrónovou kůrou a špetkou soli. 


Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit do lednice alespoň na hodinu.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme lemon curdem. 






0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)