Pokud vás špenátový krém nezaujal jako pokrm na Zelený čtvrtek, doufám, že vás osloví tyto zelené špagety. Omáčka je plná zelené zeleniny, brokolice, špenátu, baby špenátu, takže samé úžasné suroviny nabité vitamíny a troufám si říct, že chutná i líp než může na mnohé působit. Plus jde o další pokrm "do půl hodiny"...
Zelené špagety
(2 porce)
Omáčka
- 1 lžíce olivového oleje
- šalotka
- 1 menší brokolice
- 1/2 balení mraženého hrášku
- hrst baby špenátu
- sůl, pepř
- 1 malý stroužek česneku
- 2 lžíce lahůdkového droždí/parmazánu
- cca 1/2 hrnku vody z těstovin
Na dokončení
- 150 g špaget v suchém stavu
- lískové oříšky v suchém stavu
- olivový olej
- sůl
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Pár minut před dokončením k nim vsypeme pár růžiček brokolice a hrášku, které využijeme potom na ozdobu. Po uvaření propláchneme zeleninu ve studené vodě, aby si zachovala krásně zelenou barvu.
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme růžičky brokolice a a za občasného míchání budeme restovat zhruba 5 - 10 minut. Vsypeme hrášek, špenát, dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, lahůdkovým droždím/parmazánem. Podlijeme vodou z těstovin a ještě chvíli povaříme. Na závěr rozmixujeme pomocí tyčového mixéru či jiného vhodného přístroje.
Lískové ořechy krátce orestujeme na kapce olivového oleje a lehce osolíme. Po vychladnutí je nasekáme.
Omáčku smícháme se špagetami, rozdělíme na talíře, doplníme růžičkami brokolice, hráškem a posypeme oříšky. Ihned podáváme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)