Konečně to začíná vypadat, že se k nám blíží léto, na které všichni tak netrpělivě čekáme. S tím souvisí i přirozené odlehčení jídelníčku. S vysokými teplotami nemáme příliš chuť na těžké, zahřívací pokrmy a naopak saháme po všem osvěžujícím, co nás "nezaplácne". Přesně takový je tento salát. Je skvělý rovnou podávaný, ale i vychlazený z lednice. Bude se hodit jako příloha ke grilování ale i jako hlavní chod. Kdo by chtěl doplnit ještě trošku bílkoviny, doporučuji fetu, děsně se k salátu hodí.
Recept vznikl opět ve spolupráci se značkou Bzenecký ocet :-)
Letní těstovinový salát s nakládanou cibulí, okurkou a koprem
(cca 3 porce)
Nakládaná cibule
- 2 fialové cibule
- 1/4 hrnku bílého vinného octa
- 1/4 hrnku vody
- 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
- špetka soli
Dresink
- 1 kelímek kokosového jogurtu (např. z Lidlu)
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- čerstvý kopr dle chuti
- malý stroužek česneku
- sůl, pepř
Na dokončení
- 170 g oblíbených těstovin
- 250 g mini okurek/salátovek
- svazek kopru
Začneme přípravou nakládané cibule. Doporučuji ji naložit alespoň přes noc. Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Naskládáme ji do sklenice, ve které ji budeme nakládat/skladovat. V rendlíku zahřejeme bílý vinný ocet s vodou, cukrem a solí. Nemusí vařit, stačí, když se cukr rozpustí. Odstavíme z plotny a přelijeme k cibuli, aby byla zcela ponořena. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu, a poté uložíme do lednice.
Na dresink dochutíme jogurt bílým vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a důkladně promícháme.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny smícháme s dresinkem, na tenká kolečka nakrájenými okurkami, nakládanou cibulí, koprem a můžeme hned podávat či dát ještě chvíli vychladit, aby byl ještě více osvěžující.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)