Strouhaný koláč s borůvkami
(malý plech)
Těsto
- 300 g hladké špaldové mouky
- 30 g raw kakaového prášku
- 30 g škrobu
- špetka soli
- 70 ml javorového sirupu
- 180 g Bio Alsanu
Tofu "tvaroh"
- 2 balíčky tofu natural
- šťáva + kůra z 1/2 Bio citrónu
- 1 lžíce kvalitního rumu
- 4 lžíce třtinového/kokosového cukru
- 50 ml mandlového mléka
Na dokončení
- borůvky či jiné ovoce
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, škrobem, špetkou soli a promícháme. Vlijeme javorový sirup. Na závěr přidáme nakrájený alsan a pomocí rukou zpracujeme v kompaktní hmotu. Vložíme do mrazáku či lednice zhruba na půl hodiny.
Mezitím si připravíme tofu "tvaroh". Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, kůrou, rumem, cukrem a mlékem v hladkou hmotu.
Ztuhlé těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu nastrouháme na hrubé straně struhadla rovnoměrně po plechu. Navrstvíme tofu "tvaroh", na to borůvky či jiné ovoce a postrouháme druhou polovinou těsta.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 35 - 40 minut. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)