Bleskových receptů není nikdy dost. Asi jimi nikoho extra neohromíte, ale přijdou vhod, obzvláště když je léto v plném proudu a nechce se vám trávit hodiny ve vyhřáté kuchyni. Tyhle muffiny jsou hezky vláčné a šťavnaté díky obsaženému ovoci. Také si myslím, že recept můžete využít jako výchozí a dále si jej upravovat. Vynechat mák, nahradit čokoládou, kokosem, oříšky...
Makové muffiny s černým rybízem
(12 ks)
- 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 2 lžíce máku
- 3/4 hrnku mandlového mléka
- 1/3 hrnku řepkového oleje
- 1 hrnek černého rybízu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či nastříhaným pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkovým práškem a mákem.
V hrnku prošleháme mléko s olejem a přelijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně zapracujeme rybíz.
Muffinovou formu naplníme těstem a dáme péct zhruba na 20 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)