Makové muffiny s černým rybízem

 

Bleskových receptů není nikdy dost. Asi jimi nikoho extra neohromíte, ale přijdou vhod, obzvláště když je léto v plném proudu a nechce se vám trávit hodiny ve vyhřáté kuchyni. Tyhle muffiny jsou hezky vláčné a šťavnaté díky obsaženému ovoci. Také si myslím, že recept můžete využít jako výchozí a dále si jej upravovat. Vynechat mák, nahradit čokoládou, kokosem, oříšky...




Makové muffiny s černým rybízem


(12 ks)


  • 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 2 lžíce máku
  • 3/4 hrnku mandlového mléka
  • 1/3 hrnku řepkového oleje
  • 1 hrnek černého rybízu



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či nastříhaným pečícím papírem.


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkovým práškem a mákem. 


V hrnku prošleháme mléko s olejem a přelijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně zapracujeme rybíz.


Muffinovou formu naplníme těstem a dáme péct zhruba na 20 minut. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)