Sice doma poslouchám, že zas celý léto jíme jen cuketu, ale já si rozhodně nestěžuju. Cuketu miluju, ať už v placičkách, cukeťáku, sladkých dezertech i jako cuketové nudle a vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby byla tak dostupná po celý rok.
Nevím jak vy, ale já už pomalu cítím ve vzduchu podzim a to znamená jediné, kotel polévek, protože co je lepší než pořádně horká polévka, která krásně zahřeje... Recept využívá ještě letní úrodu ze zahrádky, rajčata a cukety, spousty bylinek... více není třeba :-)
Rajčatovo-cuketový krém
(2 porce)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 velká cuketa
- 3 rajčata
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 stroužek česneku
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přihodíme je k cibuli a budeme krátce restovat. Dochutíme bobkovým listem, solí, pepřem, tymiánem, oreganem. Podlijeme zeleninovým vývarem a necháme probublávat do změknutí zeleniny. Na závěr dochutíme česnekem a rozmixujeme v hladký krém. Můžeme zjemnit trochou rostlinné smetany a podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)