Rajčatovo-cuketový krém

 

Sice doma poslouchám, že zas celý léto jíme jen cuketu, ale já si rozhodně nestěžuju. Cuketu miluju, ať už v placičkách, cukeťáku, sladkých dezertech i jako cuketové nudle a vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby byla tak dostupná po celý rok. 


Nevím jak vy, ale já už pomalu cítím ve vzduchu podzim a to znamená jediné, kotel polévek, protože co je lepší než pořádně horká polévka, která krásně zahřeje... Recept využívá ještě letní úrodu ze zahrádky, rajčata a cukety, spousty bylinek... více není třeba :-)




Rajčatovo-cuketový krém


(2 porce)


  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 velká cuketa
  • 3 rajčata
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku


Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přihodíme je k cibuli a budeme krátce restovat. Dochutíme bobkovým listem, solí, pepřem, tymiánem, oreganem. Podlijeme zeleninovým vývarem a necháme probublávat do změknutí zeleniny. Na závěr dochutíme česnekem a rozmixujeme v hladký krém. Můžeme zjemnit trochou rostlinné smetany a podávat. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)