Rýžový pudink s horkými ostružinami



Až se vám přejí všechny vločky, kaše, granoly k snídani, zkuste tento rýžový pudink. Je to zas něco trošku jiného a určitě hezky obohatí váš snídaňový repertoár. Doporučuji přidat nějaké horké ovoce, bez kterého by rýže nebyla tak šťavnatá. Nemusíte se nutně držet ostružin. Klidně sáhněte po borůvkách, rybízu, malinách, jahodách, jablíčkách atd. Fantazií se meze nekladou :-)




Rýžový pudink s horkými ostružinami


(2 porce)


Horké ostružiny

  • 1 hrnek ostružin
  • 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce citrónové šťávy


Rýžový pudink

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže (např. Arborio)
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka vanilkového prášku



Ostružiny v rendlíku zahřejeme s cukrem, skořicí a citrónovou šťávou. Kdyby bylo třeba, podlijeme troškou vody. Občas promícháme a budeme zahřívat, až ostružiny pustí šťávu a změknou, cca 10 až 15 minut. 


Rýži zalijeme mlékem, dochutíme cukrem, skořicí, vanilkovým práškem a přivedeme k varu. Poté zmírníme plamen a budeme míchat do změknutí rýže. Případně podlijeme mlékem, kdyby se brzy vsáklo a rýže byla pořád tvrdá. 


Uvařenou rýži střídavě plníme s ostružinami do připravených skleniček a můžeme hned podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)