Dýňová roláda

 


Roládám jsem se až doteď vyhýbala. Nějak v podvědomí je považuji za vyšší dívčí, ale kdo se bojí, nesmí do lesa... :-) A tak jsem zkusila rovnou dýňovou. Protože kde je dýně, to je prostě dobrý. Většího milovníka dýní byste hledali asi těžko :-) Doma už se s takovým úspěchem dýně nesetkává, ale alespoň zbylo více pro mě :-)




Dýňová roláda


Roláda

  • 1 a 1/4 hrnku hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky dýňového koření
  • špetka soli
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 2/3 hrnku dýňového pyré
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku řepkového oleje


Náplň

  • 100 g rostlinného cream cheese
  • 50 Bio Alsanu
  • 100 g mletého třtinového/kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku


Na dokončení

  • mletý třtinový/kokosový cukr
  • pekanové ořechy


Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva, dýňovým kořením a špetkou soli. V menší misce prošleháme mléko s dýňovým pyré, javorovým sirupem a řepkovým olejem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto vylijeme na plech a dáme péct zhruba na 20 minut. 


Ještě teplou roládu srolujeme a necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Pomocí ručního šlehače vyšleháme cream cheese s alsanem, cukrem a vanilkovým práškem. Plát těsta potřeme náplní a opatrně srolujeme. Dáme tuhnout do lednice. Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit pekanovými ořechy. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)