Roládám jsem se až doteď vyhýbala. Nějak v podvědomí je považuji za vyšší dívčí, ale kdo se bojí, nesmí do lesa... :-) A tak jsem zkusila rovnou dýňovou. Protože kde je dýně, to je prostě dobrý. Většího milovníka dýní byste hledali asi těžko :-) Doma už se s takovým úspěchem dýně nesetkává, ale alespoň zbylo více pro mě :-)
Dýňová roláda
Roláda
- 1 a 1/4 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžičky dýňového koření
- špetka soli
- 1 hrnek mandlového mléka
- 2/3 hrnku dýňového pyré
- 1/2 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku řepkového oleje
Náplň
- 100 g rostlinného cream cheese
- 50 Bio Alsanu
- 100 g mletého třtinového/kokosového cukru
- špetka vanilkového prášku
Na dokončení
- mletý třtinový/kokosový cukr
- pekanové ořechy
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva, dýňovým kořením a špetkou soli. V menší misce prošleháme mléko s dýňovým pyré, javorovým sirupem a řepkovým olejem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto vylijeme na plech a dáme péct zhruba na 20 minut.
Ještě teplou roládu srolujeme a necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Pomocí ručního šlehače vyšleháme cream cheese s alsanem, cukrem a vanilkovým práškem. Plát těsta potřeme náplní a opatrně srolujeme. Dáme tuhnout do lednice. Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit pekanovými ořechy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)