Rebarborová bublanina s pistáciemi (V)

 

Přijde mi, že obyčejných receptů není nikdy dost a tohle je přesně jeden z nich. Za pár minut umícháte těsto a je... Na druhou stranu mi přijde zajímavá kombinace rebarbory s pistáciemi. Víte, že ráda nahrazuji část mouky mletými ořechy a tady to nebylo jinak. Přijde mi to těsto pak nějaké lepší chuťově a samozřejmě i výživově.





Rebarborová bublanina s pistáciemi (V)


(Dortová forma 23 cm)


Těsto

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 60 g mletých pistácií
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilky
  • 120 g třtinového/kokosového cukru
  • 180 ml rostlinného/kravského mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 120 ml řepkového oleje
  • 3 vrchovaté lžíce rostlinného/kravského jogurtu

Na dokončení
  • 400 g rebarbory
  • nasekaných pistácií


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 

Ve velké míse smícháme mouku s pistáciemi, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, vanilky a cukrem. 

Mléko prošleháme s jablečným octem a odložíme stranou na pár minut. Poté vmícháme řepkový olej, jogurt a tekutou směs přilijeme k sypké. Zpracujeme v kompaktní hmotu. 

Těsto přelijeme do dortové formy a ozdobíme pokrájenou rebarborou a nasekanými pistáciemi. 

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)