Melounové frosty

Na letošní léto jsem si dala závazek, že se naučím zmrzlinu, hodně zmrzliny. Impulsem mi byla nabídka ledového osvěžení našich prodejců. Při občasném brouzdání obchody, nestačím koukat, co všechno výrobce nastrká do nanuků a zmrzliny, proto raději zůstanu věrná domácí produkci. A protože se léto nezadržitelně blíží, tady je první ochutnávka...




Až dodnes by mě nenapadlo, jak může být náročné vyfotit zmrzlinu. Strašně sem se těšila, jak se s Vámi podělím o tento jednoduchý recept, ale když jsem pak viděla ty fotky, hned mě přešla chuť. Přesto jdu s ním na trh, protože mi fakt zmrzka chutnala a hlavně, je plná dobrých věcí.


Melounové frosty (cca 2 porce)





  • 2 hrnky melounu (bez pecek)
  • 1 banán
  • šťáva z 1/2 citrónu (limetky)
  • 2 lžíce javorového sirupu


  • Na ozdobu máta, skrojek citrónu, limetky, melounu....

Dopředu jsem meloun naporcovala a vypeckovala. Zabalila do sáčku (misky vhodné do mrazáku) a dala ho mrazit. Až jsem chtěla připravovat zmrzku, chvíli předem jsem ho vyndala z mrazáku, dala do mixéru, přidala nakrájený banán, šťávu z citrónu, javorový sirup a mixovala. Ozdobila jsem lístečkem máty, ale hezky bude vypadat i měsíček citrónu, limetky, kousek melounu...




Přeji dobrou chuť :-)




12 komentářů:

  1. Mňam to vypadá moc pěkně a meloun zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je skvělé! Jakmile budeme mít meloun doma tak si to udělám :) Akorát asi bez banánu - je v tom dobrý? Mě ta kombinace nějak neladí, ale ochutnám to a až pak budu soudit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on tam právě nejde moc cítit, toho melounu je daleko víc, ten banán to spíš tak nějak zhutní, aby to nebylo tak vodové, ale více krémové.

      Vymazat
  3. Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším, protože meloun, to je jednička na léto ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je určitě skvělé osvěžení pro horké léto, ta barva je krásná a lákavá :))

    OdpovědětVymazat
  5. Téda to bude bašta.Souhlasím s tebou,že většina zmrzlin má v sobě neuvěřitelný přísady,to se člověk nestačí divit už jen kolikrát nad samotnými krkolomnými názvy.Mám pro tebe prosbu a taky tak trochu tip na nový experiment :-) - kdyby se ti podařilo vymyslet i recept na domácí mléčnou a tvarohovou zmrzku,byla bych nesmírně vděčná,jelikož všechny mé pokusy udělat takovou zmrzku skončily sice chuťově dobře,ale konzistencí jako šutr (ne taková ta lahodná krémová hmota jako z obchodu).Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dneska se chci zrovna pustit do jogurtové, tak jestli se povede, určitě se o ni podělím. já mám právě daleko radši tvarohový a takový krémový než ovocný sorbety, takže na ty se chci zaměřit :-)

      Vymazat
  6. Zdravím :) Líbí se mi tvé stránky a nápadité recepty! Ráda sbírám inspiraci kde se dá, takže jsem si jistá, že řadu jídel vyzkouším :) Nominovala jsem tě na svých stránkách na Versatile Blogger Award, tak snad si uděláš čas a bude v ocenění pokračovat dál. Hodně kulinářských úspěchů! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, je to luxusní a tak jednoduché.. :) Oli

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)