Polníčková polévka

Strašně ráda listuji starými "food časopisy". Zaručeně vždycky objevím recept, který se před mým zrakem zašíval a já ho prostě musím bezpodmínečně vyzkoušet. Každý měsíc, když si přinesu čtivo, vezmu štítky a značím, co je třeba uvařit a postupně štítky přidávám, až je nakonec téměř celý časopis oblepený :-)




Tentokrát jsem zabrousila do rok starého Albertu a nestačila jsem koukat, jak jsem tolik super sezónních receptů mohla přehlídnout. Jeden z nich...


Polníčková polévka
(2-3 porce)
Inspirace: Albert 5/11



  • 2 pórky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 středního celeru
  • 0,75 l zeleninového vývaru
  • 100g polníčku
  • sůl, pepř

K podávání:

  • celozrnné pečivo
  • čerstvý (kozí) sýr


Pórky jsem omyla a nakrájela na kolečka a opékala na oleji asi pět minut, až začal zlátnout. Poté jsem přidala celer nakrájený na nudličky a dál opékala asi minutku. Zalila jsem zeleninovým vývarem, přivedla k varu a nechala zeleninu změknout. Přidala jsem opraný polníček a rozmixovala tyčovým mixérem. Dosolila, opepřila a mohlo se podávat spolu s opečenými plátky pečiva namazanými čerstvým sýrem.





Dobrou chuť :-)




Tak mě napadá otázka, jaký je Váš oblíbený časopis o jídle, receptech ...?










18 komentářů:

  1. Mmmm, mám moc ráda podobné polévkové "krémy"! A tahle ňamka vypadá velice dobře, Luci :-)
    PS: jak jsem zahlédla zmínku o pórku, hned jsem si vzpomněla na Bridget Jones a to, jak vařila pórek svázaný modrým provázkem... :o)

    OdpovědětVymazat
  2. doteraz som si myslela, že iba ja som "úchyl", ktorý si oblepuje časopisy farebnými štítkami :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nás víc :-) já to dotáhla až do takových rozměrů, že mám šanony na jednotlivý tituly a seřazený chronoligicky :-)

      Vymazat
  3. vyzera to super, cez vikend to musim vyskusat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej pak vědět, jak se povedla :-)

      Vymazat
  4. Líbí se mi jak recept, tak krásné svěží barvy, určitě bude velmi dobrá...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm tak tuhle polévku jsem ještě nikdy nejedla takže určitě ráda zkusím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se pak ozvi, jestli chutnala :-)

      Vymazat
  6. Mám to úplně stejně, listování starými i novými čísly Apetitu, Foodu, Gurmetu nebo Albertu miluju a lepícími štítky je taky zdobím :-) A jeden si musím přilepit na Tvůj blog, protože je úžasný a já se sem budu určitě moc ráda vracet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já teda Food vynechávám, sice má krásný fotky, ale přišly mi ty recepty takový slabší, když jsem si ho kdysi koupila, ale třeba se polepšili.

      Vymazat
    2. No my máme všechny ty tři předplacené, takový každoroční vánoční dárek mamině - prodloužení předplatného :-D Ale že Food je nejslabší, s tím souhlasím, tím se zaobírám nejméně...

      Vymazat
    3. Mě právě vždycky hrozně naláká obálka Foodu, ale obsah nic moc :-(

      Vymazat
  7. To vypada tak krasne!!!Hned bych prisla na ochutnavku.A cely tvuj blog je proste uzasny.
    Hned followuju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé děkuji, budu ráda, když občas přijdeš na návštěvu :-)

      Vymazat
  8. Ja som zatiaľ robila polievku z rukoly, ale poľný šalát môže byť tiež vynikajúci, asi skúsim.
    Nekupujem časopisy, skôr "listujem" rôzne food blogy :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ja kupuji vetsinou Apetit a Gurmet, k tomu Albert magazin a mam co vytrhavat :) Chtela jsem si to nekam lepit, ale moje lepidlo na papir pak nejak stavkovalo a vse se odlupovalo... tak to mam ted na hromadce a jednou to treba i roztridim :))
    Polevka vypada super, a polnicek snad za chvili na zahradce doroste do rozmeru, kdy ho budu moct vzit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)