Jahodovo-bazalkové scones
Inspirace: http://www.happyolks.com
- 1 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 3 lžíce kokosového másla (recept níže)
- hrst lístků čerstvé bazalky
- 1/2 hrnku podmáslí
- 3/4 hrnku jahod
- 1 vejce
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidáme jsem kokosové máslo a hněteme prsty, až vznikne drobenka. Přidáme umytou, natrhanou bazalku a jahody. V hrnku promícháme vejce s podmáslím a přidáme ke směsi. Tužší těsto rozválíme na silnější plát, ideálně kulatého tvaru a naporcujeme na 8 trojúhelníků. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.
Kdysi jsem slibovala recept na domácí kokosové máslo, právě do tohoto receptu mi krásně pasuje. Proto se o něj s vámi podělím. Už dlouho jsem ho mlsně obcházela v DM drogerii, ale přišlo mi celkem drahý. Tak jsem popátrala po netu a dopátrala se receptu na domácí, které vyjde na pár korun. Potřebujete jenom strouhaný kokos a mixér. Čím silnější, tím rychleji bude máslo hotové a nezavaříte stroj. Já dělala s tyčovým a taky to šlo, ale radši jsem mixovala s přestávkami, abych ho nepřehřála. Prostě jsem pustupně přisypávala kokos do vysoké nádoby a mixovala a mixovala...
Dobrou chuť :-)
Vůbec si nedovedu představit, jak v tom může kombinace jahod s bazalkou chutnat, ani jsem o scones nikdy neslyšela. No je čas doplnit si mezery a brzy se do nich taky pustit :-)
OdpovědětVymazatjá je donedávna taky neznala :-) v podstatě jde o tradiční anglické pečivo k čaji.
VymazatHmm kombinace bazalky a jahod je super, taková zvláště dobrá :) Měla jsem ji ve zmrzlině a jen tak v poháru :) Takže super receptík:)))
OdpovědětVymazatDíky :-)
Vymazatvypadají moc hezky, scones vůbec neznám a díky za recept na kokosové máslo, ani by mě nenapadlo, že je to tak jednoduché :-)
OdpovědětVymazatmusím určitě vyzkoušet :-)
Vyzkoušej, vyjde na pár korun, tak nemáš co ztratit :-)
VymazatKombináciu si tiež neviem predstaviť, ale vyzerajú veľmi chutne :-).
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatDneska jsem dělala a nic lepšího jsem snad ještě neupekla a to toho mám napečené celkem dost :-) Naprosto výborné. Jenom mě mrzí, že jsem na tvůj blog nenarazila dřív, všechny recepty chci vyzkoušet... :-D
OdpovědětVymazattak to je pro mě největší ocenění, když chutná :-) strašně jsi mě potěšila.
VymazatA jak se pečou? Tahle informace zde jaksi chybí :D
OdpovědětVymazatAhoj, to kokosové málo se vyrábí ze strouhaného čerstvého kokosu? Ze sušeného by to asi nešlo, že? :D Pavla
OdpovědětVymazatjasně, že šlo :-)
VymazatPoprosím o zbytek návodu k postupu :). Zde je jen postup k těstu...
OdpovědětVymazatdoplněno :-)
VymazatDěkuji! :)
Vymazatza nic :-)
Vymazat