Každý má nějaké oblíbené jídlo, potravinu. Jsem blázen do oříšků, červené řepy, javorového sirupu, pořádných tučných bílých jogurtů, švestek, všemožných salátů a mohla bych pokračovat do zítřka... Kromě toho bych se utloukla po karamelizované cibulce a kozím sýru, díky tomu vznikl tento koláč...
- 3 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamica
- 4 lžíce hnědého cukru
- sůl
- čerstvý tymián
- čerstvý kozí sýr
Nejprve jsem se pustila do krusty. Mouku se solí jsem dala do velké mísy, zalili olejem, kefírem a zpracovala v těsto. Zabalila do potravinové fólie a dala chladit do lednice aspoň na půl hodiny. Zatím jsem nakrájela cibuli na proužky, na másle a oleji ji zpěnila, pocukrovala, osolila, přelila balsamicem, přidala pár snítek tymiánu a míchala asi půl hodiny. Poté jsem vyválela těsto na tenkou placku a přenesla na plech. Do středu jsem rozprostřela náplň, posypala sýrem a okraje pozohýbala. Aby krusta nebyla suchá, potírala jsem bílkem a pekla cca 20 minut.
Dobrou chuť :-)
tohle jsem musela zkusit ;-) mňamka
OdpovědětVymazatdíky, taky u nás slavil úspěch :-)
Vymazat