Slaný koláč s karamelizovanou cibulkou, tymiánem a kozím sýrem

Každý má nějaké oblíbené jídlo, potravinu. Jsem blázen do oříšků, červené řepy, javorového sirupu, pořádných tučných bílých jogurtů, švestek, všemožných salátů a mohla bych pokračovat do zítřka...  Kromě toho bych se utloukla po karamelizované cibulce a kozím sýru, díky tomu vznikl tento koláč...


Slaný koláč s karamelizovanou cibulkou, tymiánem a kozím sýrem


  • 250g celozr. pš. mouky
  • 50ml olivového oleje
  • špetka soli
  • cca 100ml kefíru


  • 3 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balsamica
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • čerstvý kozí sýr

Nejprve jsem se pustila do krusty. Mouku se solí jsem dala do velké mísy, zalili olejem, kefírem a zpracovala v těsto. Zabalila do potravinové fólie a dala chladit do lednice aspoň na půl hodiny. Zatím jsem nakrájela cibuli na proužky, na másle a oleji ji zpěnila, pocukrovala, osolila, přelila balsamicem, přidala pár snítek tymiánu a míchala asi půl hodiny. Poté jsem vyválela těsto na tenkou placku a přenesla na plech. Do středu jsem rozprostřela náplň, posypala sýrem a okraje pozohýbala. Aby krusta nebyla suchá, potírala jsem bílkem a pekla cca 20 minut.




Dobrou chuť :-)



2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)