Dneska jsme si udělali takový domácí fast food, burger s chipsy a k tomu zeleninový salát. Byla to fakt dobrota a přesto zdravá, žádný junk food. Zjistila jsem, že jíme hrozně málo luštěnin, proto se to budu snažit napravit. Začala jsem dnes fazolovými burgery.
Fazolové burgery
- 1 plechovka fazolí ve vlastním nálevu
- 1 mrkev
- 1/2 papriky
- 1 menší cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- petrželka
- 1 stroužek česneku
- sůl
- chilli
- 1 vejce
- 1/2 šálku ovesné mouky
- celozrnná bulka
- plátek sýra (např. gouda)
- rajče
- salát
Nejprve jsem slila fazole, propláchla a rozmačkala šťouchadlem na brambory. Mrkev, papriku a cibuli jsem nakrájela na kostičky. Cibulku jsem orestovala na lžíci olivového oleje. Přidala k fazolím spolu s mrkví a paprikou. Ochutila jsem solí, chilli, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou. Nakonec jsem přidala vejce a ovesnou mouku (Tu jsem si vyrobila rozmixováním obyčejných ovesných vloček). Řádně jsem promíchala, vytvarovala v burgery a pekla asi 15 minut v troubě. Celozrnnou bulku jsem plnila burgerem, listem salátu, plátkem rajčete a sýra nebo jen tak se salátem.
Ještě jsem podávala se zeleninovými chipsy. Jejich výroba je úplně jednoduchá. Stačí omýt zeleninu (já měla tentokrát mrkev a bílé ředkvičky, ale může být i řepa, batáty, cukety, či obyčejné brambory...), nakrájet na tenká kolečka, vyložit na plech a potřít olivovým olejem, smíchaným se solí a péct. Tip na cuketové chipsy máte zde.
Ještě jsem podávala se zeleninovými chipsy. Jejich výroba je úplně jednoduchá. Stačí omýt zeleninu (já měla tentokrát mrkev a bílé ředkvičky, ale může být i řepa, batáty, cukety, či obyčejné brambory...), nakrájet na tenká kolečka, vyložit na plech a potřít olivovým olejem, smíchaným se solí a péct. Tip na cuketové chipsy máte zde.
Dobrou chuť :-)
Vypadá to víc než dobře :))
OdpovědětVymazatmůžu doporučit :-)
VymazatNádherné!
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatMňam :) Určite lepšia voľba ako fast food z Mc reťazca :)
OdpovědětVymazatwww.activeway.sk
Na ten bohužel nemám slov :-( snad jen, kdo se má rád, by to nejedl...
Vymazatvypadá to skvěle:) už dlouho se chytám na burgery z cizrny, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala:D
OdpovědětVymazatTy mám taky na seznamu :-)
VymazatDobrý nápad, jako obvykle:)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatNa tohle se chystám už dost dlouho!
OdpovědětVymazattak neotálej, jsou fakt dobrý a zdravý :-)
VymazatVyzkouseno a vyborneee! Delala jsem presne podle receptu a mnam. Dita
OdpovědětVymazatděkuji :-)
Vymazatdnes som sa odhodlala, lebo som netusila co na veceru. Mnam ... namiesto zemle som dala tvoju "bulku" s lanovymi semiackami a jedna velka mnamka. Dakujem za super tip, urcite ho budem robit castejsie.
OdpovědětVymazatnemáš zač :-)
VymazatTak jsem je dnes udělala k obědu. Jen mrkev jsem nastrouhala a pekla asi 50 minut. Mně i ostatním chutnaly, zvlášť ta křupavá kůrka, která se na nich vytvořila. Díky za recept :)
OdpovědětVymazat