Domácí zdravý fast food

Dneska jsme si udělali takový domácí fast food, burger s chipsy a k tomu zeleninový salát. Byla to fakt dobrota a přesto zdravá, žádný junk food. Zjistila jsem, že jíme hrozně málo luštěnin, proto se to budu snažit napravit. Začala jsem dnes fazolovými burgery.


Fazolové burgery

  • 1 plechovka fazolí ve vlastním nálevu
  • 1 mrkev
  • 1/2 papriky
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • petrželka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • chilli
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku ovesné mouky


  • celozrnná bulka
  • plátek sýra (např. gouda)
  • rajče
  • salát


Nejprve jsem slila fazole, propláchla a rozmačkala šťouchadlem na brambory. Mrkev, papriku a cibuli jsem  nakrájela na kostičky. Cibulku jsem orestovala na lžíci olivového oleje. Přidala k fazolím spolu s mrkví a paprikou. Ochutila jsem solí, chilli, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou. Nakonec jsem přidala vejce a ovesnou mouku (Tu jsem si vyrobila rozmixováním obyčejných ovesných vloček). Řádně jsem promíchala, vytvarovala v burgery a pekla asi 15 minut v troubě. Celozrnnou bulku jsem plnila burgerem, listem salátu, plátkem rajčete a sýra nebo jen tak se salátem.




Ještě jsem podávala se zeleninovými chipsy. Jejich výroba je úplně jednoduchá. Stačí omýt zeleninu (já měla tentokrát mrkev a bílé ředkvičky, ale může být i řepa, batáty, cukety, či obyčejné brambory...), nakrájet na tenká kolečka, vyložit na plech a potřít olivovým olejem, smíchaným se solí a péct. Tip na cuketové chipsy máte zde.




Dobrou chuť :-)




17 komentářů:

  1. Mňam :) Určite lepšia voľba ako fast food z Mc reťazca :)

    www.activeway.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten bohužel nemám slov :-( snad jen, kdo se má rád, by to nejedl...

      Vymazat
  2. vypadá to skvěle:) už dlouho se chytám na burgery z cizrny, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala:D

    OdpovědětVymazat
  3. Na tohle se chystám už dost dlouho!

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkouseno a vyborneee! Delala jsem presne podle receptu a mnam. Dita

    OdpovědětVymazat
  5. dnes som sa odhodlala, lebo som netusila co na veceru. Mnam ... namiesto zemle som dala tvoju "bulku" s lanovymi semiackami a jedna velka mnamka. Dakujem za super tip, urcite ho budem robit castejsie.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem je dnes udělala k obědu. Jen mrkev jsem nastrouhala a pekla asi 50 minut. Mně i ostatním chutnaly, zvlášť ta křupavá kůrka, která se na nich vytvořila. Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)