V takovém pošmourném počasí je nejlepší zalézt pod deku s nějakou dobrou knihou či usrkávat čaj a přikusovat domácí sušenky. A protože sušenek není nikdy dost, zkusila jsem tentokrát variantu s mou oblíbenou kombinací banán + burákové máslo...
a medem
(cca 10 velkých ks)
Inspirace: http://passthesushi.com
- 1 1/4 šálku celozrnné mouky
- 1 kávová lžička sody
- špetka soli
- 2 lžíce másla
- 5 lžic burákového másla (nejlépe domácí)
- 2 lžíce medu (případně více, podle toho jak chcete sladké)
- kapka vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 1 zralý banán
- 2 šálky (ovesných) vloček
V jedné misce jsem smíchala mouku se sodou a solí. Ve druhé máslo, burákové máslo, med, vanilkový extrakt a vejce. Vše jsem vymíchala v hladkou hmotu a přidala rozmačkaný banán. Poté jsem pomalu přisypávala mouku a zapracovala. Nakonec jsem přidala vločky. Lžičkou jsem kladla na plech a pekla cca 15 minut.
Opět není třeba se striktně držet receptu. Klidně bych příště přidala arašídy, aby hezky křupaly. I když vločky udělaly taky své. Nemusíte se výhradně omezovat na ovesné vločky, ale použít jde jakékoliv. Stejně tak myslím, že bude recept fungovat s jakoukoliv moukou, sladidlem... Sušenky nebyly příliš sladké, takže kdo má rád sladší, doporučuji přisladit.
Dobrou chuť :-)
o ovesné sušenky jsem se pokoušela jednou, ale nedalo se to jíst :D ale věřím, že jsi šikovnější než já a tvoje jsou určitě dobré:)
OdpovědětVymazatmně chutnaly, ale sto lidí, sto chutí :-)
VymazatOvesné sušenky mám moc ráda jen jsem stále ještě neochutnala to burákové máslo...už ho musím konečně koupit a pak si ráda recept zkusím, vypadají totiž moooc pěkně:)
OdpovědětVymazatTo já ho cpu, kam můžu :-) doufám, že si ho taky zamiluješ.
VymazatVím, že ty burákové máslo miluješ, ale myslíš, že by se něčím dalo nahradit, když ho doma nemáme?
OdpovědětVymazatklasické máslo...
Vymazat