Melounové osvěžení

Ideální potravinou do horkých dní je bezesporu meloun. Není to tak dávno, co se dostal koupit jen klasický vodní. Dnes už však máme na výběr z řady odrůd, ať už cukrový, Galia, Kantalup, Piel de sapo, Charentais, Ogen, atd....


Nedávno jsem si domů přinesla Galii a Kantalup. Původně jsem chtěla udělat klasiku, meloun s nějakou dobrou sušenou šunkou. Nakonec jsem žádnou slušnou nesehnala a tak vznikl tento osvěžující salát a strašně jednoduchý. Nejlepší je pěkně vychlazený z lednice.




Pro tentokrát množství neuvádím, sama jsem salát dělala od oka a není na něm, co zkazit. Čím více odrůd použijete, tím bude salát zajímavější a oku lahodící. Pokud nemáte doma limetku, můžete použít i citrón, ale limetka dodává takový říz, takže bych jí dala přednost.


Melounové osvěžení



  • různé druhy melounů
  • limetková šťáva
  • med
  • máta
  • amaretto




Melouny jsem rozpůlila a dužinu vydlabala. Vydlabané půlky melounů jsem si ponechala k servírování. Limetkovou šťávu jsem smíchala s medem, mátou a kapkou amaretta. Smíchala jsem s melounem a plnila melounové "mističky". Ještě jsem ozdobila mátou a dala chladit do lednice.



Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Mmmmmm to vypadá hoooodně dobře!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Moooc krásný blog! Moc se mi líbí desing a fotky receptů! :-) Čím fotíš? :)

    OdpovědětVymazat
  3. No teda, to vypadá krásně :) A zdravě ! :) Určitě někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)