Mražený jogurt s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Opět u nás udeřila horka. A jaká je nejlepší svačinka? Přeci z mražáku. Už nějaký pátek závidím "Anglánům" jejich časopis, který vydává Jamie Oliver. Proto když se mi teď naskytla příležitost mít ho, zajásala jsem. Kamarádka jela do Anglie, tak byla tak hodná, že mi přivezla poslední číslo, za což jí moc děkuji. Přelouskala jsem ho během pár dní a mám opravdu co závidět. I když mám ráda náš Apetit, Gurmet, na Jamieho prostě nemají, ať se snaží sebevíc. Založila jsem si spoustu receptů, které chci vyzkoušet, tak snad se tu časem objeví.




První, co jsem vyzkoušela, byl tento mražený jogurt s pekanovými ořechy a javorovým sirupem. Byl luxusní.  Bohužel to není asi objektivní hodnocení, protože já prostě miluju ořechy, jakékoliv, v čemkoliv... Kdybych mohla poradit, jogurt volte tučnější, klidně řecký nebo nějaký smetanový 10 % tuku. Určitě se nehodí odtučněný, získali byste mraženou vodu.



Mražený jogurt s pekanovými ořechy 
a javorovým sirupem




  • 300g jogurtu (tučnější)
  • 30g pekanových ořechů
  • 2 lžíce javorového sirupu 


  • + javorový sirup, pár ořechů na ozdobu





Ořechy jsem dala na pár minut do horké trouby rozvonět. Případně můžete opražit na pánvičce, ale pozor, abyste je nespálili. V misce jsem smíchala jogurt s javorovým sirupem. Ořechy jsem nechala zchladnout, nasekala nadrobno a přimíchala. Dala jsem do nádoby vhodné na mražení a dala zmrznout, Mrazila jsem asi čtyři hodiny. Mezitím jsem dvakrát promíchala, aby se netvořily krystalky. Před podáváním je třeba nechat asi čtvrt hodiny rozmrznout. Případně ponořit na chvilku do horké vody. Doporučuji podávat s kousky ořechů a pokapané javorovým sirupem.



 Dobrou chuť :-)






9 komentářů:

  1. to zní víc než božsky, teď sehnat javorový sirup a jdu na to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Javorový sirup koupíš v každém marketu, já mám z Billy z jejich bio řady, ale už mi dochází :-(

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. snad si pochutnáš :-) dej vědět, jak se povedlo...

      Vymazat
  3. Ježiš ty mi dělaáš chutě, musí to být úplná lahoda!

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, to vypadá dobře - miluju javorový sirup, pekanové ořechy i jogurt:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ani nevis jak jsem rada ze jsem nasla tento recept. Miluju frozen yogurt, ale vadi mi jeho vysoka cena tak si zitra udelat tento. Jinak Jamie je nejlepsi. Zila jsem skoro 2 roky v Londyne a jeho porady i knizky jsem milovala :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)