Jsem už trapná, cuketa, cuketa a pro změnu cuketa... já vím, ale musím si jí užít než se s ní rozloučím a plně přivítám podzim...
Recept na pomazánku jsem nechtěla původně vůbec zveřejňovat, ať to tu nemám zanesený cuketami :-) ale je tak dobrá, že Vás o ni nesmím ochudit. A hlavně od papírové kuchařky jsem přesedlala na tuto elektronickou. Když chci nějaký recept zopakovat, mrknu sem :-) A věřte, tento recept zaručeně jednou opráším, je prostě výborná.
Cuketová pomazánka
Inspirace: http://www.apetitonline.cz
- 1 střední cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce parmazánu
- 1 lžíce bílého jogurtu
- chilli
- sůl
Cuketu jsem omyla, odkrojila konce, rozkrojila, vydlabala semínka a nahrubo ostrouhala. Prosolila a nechala aspoň půl hodiny odpočívat, aby pustila vodu. Poté jsem propláchla a pořádně vymačkala, abych ji zbavila vody. Na pánvi jsem opekla česnek, ale jen chvilku, aby nezhořkl. Přidala jsem cuketu a asi pět minut opékala. Přesunula jsem do misky, osolila, přidala chilli, parmazán a promíchala. Před podáváním jsem ještě přimíchala lžíci bílého jogurtu, ale nemusí být.
Dobrou chuť :-)
Cuketa je nejlepší!!! Závidím všem, co jich mají plnou zahrádku :-) Já tu možnost nemám a jsem tak odkázaná pouze na ty z obchodu. Cuketu můžu na všechny způsoby a pomazánku určitě vyzkouším - vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatmy nemáme zahrádku, ale to štěstí, že jsme obdarováváni :-) jinak pomazánku fakt zkus, nemám ráda samochválu, ale recept to není můj, pouze mírně upravený převzatý z Apetitu, takže chválit můžu, je fakt super :-)
VymazatVzdy hladam inspiracie co s cuketou. Tuto natierku si ukladam, paci sa mi.
OdpovědětVymazatsnad někdy vyzkoušíš :-)
Vymazathmmm tak musim rict, ze tahle pomazanka byla chutova masaz :) vyborny doporucuji vsem :)
OdpovědětVymazatLJ
Dělala jsem si ji dnes ráno a byla naprosto vynikající. :) děkuji
OdpovědětVymazatděkuji :-) já ji z letošní úrody cuket zatím nedělala, budu muset napravit :-)
VymazatDobrý den,mám na zahrádce také velkou urodu a pořád zkouším něco nového a chci zkusit Vaši pomazánku,ale chci se zeptat,lze parmezán nahradit nějakým jiným sýrem,děkuji :-)
OdpovědětVymazatgran moravií či jiným sýrem parmazánového typu. V žádném případě bych nesahala po eidamu, nivě apod.
VymazatMockrát děkuji :-)
VymazatObdobny recept: cuketu nastrouhat, vydojit z ni vodu, pak opekat na panvi (pecu dokud trochu nezhnedne), pridat cesnek,sul, trochu tahini a kys. smetany a je to:-)
OdpovědětVymazatPro nas prave nejoblibenejsi zpusob, jak zkonzumovat neustale rostouci cukety. Z obrovskeho kusance zbyde pomerne malo pomazanky-asi tak 20-30%
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTuhle pomazánku jsem okoukala u kamarádky na návštěvě a taky si myslím, že je skvělá. Jenom moje sestra mi po vyzkoušení volala a ptala se, proč tam nepíšu, že je tak hnusná :-D
OdpovědětVymazat