Léto bylo vždy mé nejoblíbenější období. Začínám ale zjišťovat, že každé období má něco do sebe. Ačkoliv se nám nezadržitelně blíží léto ke svému závěru, nepropadám depresím z nadcházejícího podzimu. Radši se těším na úrodu, kterou nám podzim poskytne. Těším se, jak se v kuchyni vyřádím s dýní, jablky, hruškami, ořechy, červenou řepou... Ještě na chvilku se však vrátím k vyloženě letní surovině, cuketě. Jeden z mnoha způsobů, jak ji využít, jsou tyto lehké těstoviny....
Cuketové "těstoviny" (cca 2 porce)
Inspirace: http://clementinecuisine.wordpress.com
- 1 střední cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2-3 sušená rajčata
- sůl, pepř
- 20g parmezánu
- bazalka
Cuketu jsem si důkladně omyla a zbavila konců. Škrabkou na brambory jsem loupala na tenké plátky, které jsem poté nožem nakrájela na nudličky. Na pánvi jsem si rozehřála olivový olej a asi minutu jsem opékala česnek na tenké plátky, poté jsem přidala sušená rajčata a nakonec cuketu. Vše jsem osolila, opepřila a restovala asi deset minut, až cuketa krásně změkla. Před podáváním jsem ještě posypala strouhaným parmezánem a ozdobila bazalkou.
Dobrou chuť :-)
cuketu mám hrozně ráda:) taky si s ní dělám všechno možné, od buchty až po těstoviny:) k těstovinám ji dělám tak, že ji nastrouhám a potom opeču na oliv.oleji a přidám parmezán:)
OdpovědětVymazatjá jen vynechala těstoviny :-)
VymazatHmm zajímavé, cuketu teď dávám všude, tak možná využiji :-)
OdpovědětVymazathttp://mamou-stylove.blogspot.cz/
doporučuji :-)
VymazatPáni to vypadá dobře. Mam na to úplně chuť :)
OdpovědětVymazatjj, bylo to supr, fakt jsem si pochutnala :-)
VymazatSklvělá kombinace těstovin a cukety, velmi chutný recept, ráda se nechám inspirovat...:))
OdpovědětVymazattam nejsou těstoviny :-) cuketa supluje těstoviny.
VymazatJéé to je dobrý rychlo nápad :)))
OdpovědětVymazatdík Jani :-)
Vymazatvyzerajú krásne, keďže zbožňujem cuketa, určite ich vyskúšame :))
OdpovědětVymazatbudu ráda, doufám, že budou chutnat :-)
Vymazatmám teď doma zásobu cuket ze zahrádky, tak vyzkouším, já ji většinou jen zapeču :))
OdpovědětVymazatzapečená cuketa je taky dobrá, ale dá se toho vymyslet víc :-)
VymazatSuper recepty! Skvělý blog :) Tohle určitě brzo vyzkouším :)
OdpovědětVymazatZačínám tě sledovat a budu moc ráda, když budeš sledovat i ty mě :)
http://misinkoutek.blogspot.cz
děkuji, určitě zkus, mám ozkoušeno několikrát i různé varianty a vždy byly úžasné.
VymazatPřidala jsem ještě trochu domácí Lučiny pro "smetanovou chuť" a byla to naprostá paráda. Moc děkuji za recept (a nejen tento) :))
OdpovědětVymazathlavně, že chutnalo :-)
VymazatLuci, moc děkuji za tento recept. Upřímně, moc jsem nevěřila, že něco takového bude tak dobré a hlavně, že to bude chutnat mému prckovi, který cuketu vybírá v jídlech. Včera byla jenom ochutnávka, dneska je chce na večeři:-). Akorát jsem neměla suš.rajčátka, tak jsem dala koktejlové čerstvé a bylo to opravdu moc dobré. Dneska se asi unudluju, protože je chce i manžel :-). Lucka
OdpovědětVymazatjá nudluji pořád :-) za tu chuť to stojí :-) jsem ráda, že chutnalo.
VymazatPrávě jsem dojedla a výborný! i bez parmezánu ;) jen mi tedy není jasný, jestli úplně celou cuketu, i s těmi zrníčky..udělala jsem to bez nich a teď nevím, co s tim zbytkem ;)
OdpovědětVymazatpoužívám menší cuketky, které jsou bez zrníček, případně jen nepatrně ne ty obrovské přerostké, kterými nás zásobují babičky :-)
Vymazat...mňáááááám, práve som tú dobrotu dopapala :) milujem cukety na všetky spôsoby, takže ďakujem za ďalší receptík do mojej zbierky...
OdpovědětVymazatSuper!!! Chutnalo i bez parmazánu :) (příště zkusím s ním, to musí být teprve paráda!!)
OdpovědětVymazatDěkuji za recept :)