Nektarinky v javorovém sirupu s kardamomem

Dnes jen tip na jednoduchý ovocný dezert, když Vás třeba honí mlsná nebo přepadne nečekaná návštěva. Jeho příprava je otázkou minuty. A pak už se můžete věnovat hostům, zatímco dezert za Vás dokončí trouba...


Nektarinky v javorovém sirupu 
s kardamomem

Inspirace: http://www.pastryaffair.com


  • nektarinky
  • javorový sirup
  • kardamom


K podávání

  • řecký jogurt, oříšky



Nektarinky jsem omyla, přepůlila, vypeckovala. Pokladla na rozložený alobal, ale můžete klidně použít zapékací misku či jinou nádobu vhodnou do trouby. Pokapala javorovým sirupem a poprášila mletým kardamomem. Nektarinky zabalila a dala péct do trouby asi na třicet minut. Podávala jsem s řeckým jogurtem a plátky mandlí.




Dobrou chuť :-)




Musím říct, že kardamom je úžasné aromatické koření, které se u nás bohužel moc nepoužívá. Koupila jsem si ho už před nějakým časem na trzích, protože jsem chtěla zkusit spoustu receptů a v obchodech ho nesehnala, pouze tobolky. Kdyby se k Vám dostal, určitě zkuste špetku přidat do kávy, získá úplně nový rozměr. A když už si jej pořídíte, můžete zkoušet se mnou nové recepty :-)

3 komentářů:

Děkuji za komentář :-)