Dnes jen tip na jednoduchý ovocný dezert, když Vás třeba honí mlsná nebo přepadne nečekaná návštěva. Jeho příprava je otázkou minuty. A pak už se můžete věnovat hostům, zatímco dezert za Vás dokončí trouba...
Nektarinky v javorovém sirupu
s kardamomem
Inspirace: http://www.pastryaffair.com
- nektarinky
- javorový sirup
- kardamom
K podávání
- řecký jogurt, oříšky
Nektarinky jsem omyla, přepůlila, vypeckovala. Pokladla na rozložený alobal, ale můžete klidně použít zapékací misku či jinou nádobu vhodnou do trouby. Pokapala javorovým sirupem a poprášila mletým kardamomem. Nektarinky zabalila a dala péct do trouby asi na třicet minut. Podávala jsem s řeckým jogurtem a plátky mandlí.
Dobrou chuť :-)
Musím říct, že kardamom je úžasné aromatické koření, které se u nás bohužel moc nepoužívá. Koupila jsem si ho už před nějakým časem na trzích, protože jsem chtěla zkusit spoustu receptů a v obchodech ho nesehnala, pouze tobolky. Kdyby se k Vám dostal, určitě zkuste špetku přidat do kávy, získá úplně nový rozměr. A když už si jej pořídíte, můžete zkoušet se mnou nové recepty :-)
miluju javorový sirup! :)
OdpovědětVymazatJá zase kardamom ♥
Vymazatjá obojí, proto tento dezert :-)
Vymazat