Nechci tu pět ódy na Jamieho Olivera. Jestli jste zahlídli nějaký jeho pořad či kuchařku, dáte mi za pravdu, že své profesi fakt rozumí a kuchyní žije. Tato remuláda je z jeho nejnovější kuchařky a je fakt dobrá. Fanoušci celeru si pochutnají :-)
Celerová remuláda
Inspirace: J. Oliver: 30 minut v kuchyni
- 1 menší celer
- 1 hruška
- hrst čerstvé petrželky
- 1 lžička dijon. hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- chilli
- sůl, pepř
Celer jsem oloupala a spolu s hruškou jsem nastrouhala nahrubo na struhadle. Kdo si chce práci ulehčit, může použít mixér. Přidala jsem nakrájenou petrželku, hořčice, ocet a olej. Nakonec jsem dochutila solí, pepřem a chilli. Dala jsem odležet do lednice. Poté jsem naplnila kvalitní šunku a srolovala a doplnila rukolou. Výborná je i jen tak.
Dobrou chuť :-)
Opat podla mojich predstav, hoci ja by som ju jedla ako pises aj bez sunky :-)
OdpovědětVymazatzáleží na chuti, i se sušenou je super :-)
VymazatVýborné, chutné a svěží, mňam...:))
OdpovědětVymazatJsem zmatená! Co je to remunáda? Znám remuládu, ale tohle je pro mě nové slovo. Je to jen chyba, nebo záměr, nebo mi vážně někde něco uteklo? Ráda se nechám poučit.
OdpovědětVymazatpřeklep, opraveno, díky za postřeh.
Vymazat