Celerová remuláda

Nechci tu pět ódy na Jamieho Olivera. Jestli jste zahlídli nějaký jeho pořad či kuchařku, dáte mi za pravdu, že své profesi fakt rozumí a kuchyní žije. Tato remuláda je z jeho nejnovější kuchařky a je fakt dobrá. Fanoušci celeru si pochutnají :-)

Celerová remuláda

Inspirace: J. Oliver: 30 minut v kuchyni


  • 1 menší celer
  • 1 hruška
  • hrst čerstvé petrželky
  • 1 lžička dijon. hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • chilli
  • sůl, pepř

Celer jsem oloupala a spolu s hruškou jsem nastrouhala nahrubo na struhadle. Kdo si chce práci ulehčit, může použít mixér. Přidala jsem nakrájenou petrželku, hořčice, ocet a olej. Nakonec jsem dochutila solí, pepřem a chilli. Dala jsem odležet do lednice. Poté jsem naplnila kvalitní šunku a srolovala a doplnila rukolou. Výborná je i jen tak.



Dobrou chuť :-)


6 komentářů:

  1. Opat podla mojich predstav, hoci ja by som ju jedla ako pises aj bez sunky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záleží na chuti, i se sušenou je super :-)

      Vymazat
  2. Výborné, chutné a svěží, mňam...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem zmatená! Co je to remunáda? Znám remuládu, ale tohle je pro mě nové slovo. Je to jen chyba, nebo záměr, nebo mi vážně někde něco uteklo? Ráda se nechám poučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. překlep, opraveno, díky za postřeh.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)