S tím jak klesá rtuť na teploměru, klesá i má chuť na zeleninové saláty. Nejvíc mi teď jede pečená zelenina. A tahle se teda mimořádně povedla...
Glazovaná zelenina (2 porce)
Inspirace: http://www.apetitonline.cz
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 červené řepy
- 1 pórek
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 2 bobkové listy
- snítka rozmarýnu
- 50 ml balsamica
Nejdříve jsem si očistila, oloupala zeleninu a nakrájela. Na olivovém oleji jsem ji asi 10 minut opékala. Poté jsem přidala bobkový list, rozmarýn, osolila, opepřila a nakonec přilila ocet. Opékala jsem asi ještě pět minut a poté vložila do trouby, kde jsem pekla asi 45 minut.
Zelenina se skvěle hodí jako příloha k masu, může posloužit i jako hlavní chod. Já ji promíchala se salátovými listy, doplnila semínky, čerstvým sýrem a chutná večeře byla na světě.
Dobrou chuť :-)
Mmmm, krása jako vždy:)! Tento recept mám moc ráda a ráda si jej připravuji, přidávám i mrkev a někdy i pár brambor, k tomu řecký sýr a je to lahoda.
OdpovědětVymazatděkuji Sofi :-) mrkvička je taky moc dobrá, to máš pravdu. Jaký řecký sýr používáš?
VymazatDíky za tip, myslím, že brzy vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatdej vědět, jak se povedlo :-)
VymazatTo vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatMňam! Super jídlo na podzimní a zimní dny! :)
OdpovědětVymazattak tak, počasí se musí přizpůsobit i jídelníček :-)
Vymazatúplně se mi sbíhají sliny :)
OdpovědětVymazatmně teď taky, když je všecko spořádaný :-( budu muset brzy zopakovat
Vymazattiež momentálne šaláty nahrádzam pečenou zeleninou...vyzerá to skvelo :)
OdpovědětVymazatjá mám teď doslova závislost na teplé zelenině :-)
Vymazat