Glazovaná zelenina

S tím jak klesá rtuť na teploměru, klesá i má chuť na zeleninové saláty. Nejvíc mi teď jede pečená zelenina. A tahle se teda mimořádně povedla...


Glazovaná zelenina (2 porce)



  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 červené řepy
  • 1 pórek
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 2 bobkové listy
  • snítka rozmarýnu
  • 50 ml balsamica

Nejdříve jsem si očistila, oloupala zeleninu a nakrájela. Na olivovém oleji jsem ji asi 10 minut opékala. Poté jsem přidala bobkový list, rozmarýn, osolila, opepřila a nakonec přilila ocet. Opékala jsem asi ještě pět minut a poté vložila do trouby, kde jsem pekla asi 45 minut. 

Zelenina se skvěle hodí jako příloha k masu, může posloužit i jako hlavní chod. Já ji promíchala se salátovými listy, doplnila semínky, čerstvým sýrem a chutná večeře byla na světě.



Dobrou chuť :-)





11 komentářů:

  1. Mmmm, krása jako vždy:)! Tento recept mám moc ráda a ráda si jej připravuji, přidávám i mrkev a někdy i pár brambor, k tomu řecký sýr a je to lahoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Sofi :-) mrkvička je taky moc dobrá, to máš pravdu. Jaký řecký sýr používáš?

      Vymazat
  2. Díky za tip, myslím, že brzy vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Super jídlo na podzimní a zimní dny! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tak, počasí se musí přizpůsobit i jídelníček :-)

      Vymazat
  4. úplně se mi sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně teď taky, když je všecko spořádaný :-( budu muset brzy zopakovat

      Vymazat
  5. tiež momentálne šaláty nahrádzam pečenou zeleninou...vyzerá to skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám teď doslova závislost na teplé zelenině :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)