Pečená dýně s mascarpone, parmazánem a šalvějí

Další z mnoha delikates z dýně, tentokrát máslové...

Pečená dýně s mascarpone, parmazánem 
a šalvějí

Inspirace: http://www.bbcgoodfood.com/


  • 1 máslová dýně
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvá šalvěj
  • 2 lžíce mascarpone
  • parmazán
  • sůl



Dýni jsem si přepůlila, vydlabala semínka, vložila do pekáčku, pokapala olivovým olejem, pokladla lístky šalvěje a dala péct na 45 minut do trouby. Po upečení jsem naplnila mascarpone, posypala hoblinkami parmazánu a mírně posolila. 




Dobrou chuť :-)




Kdo drží dietu, může mascarpone vyměnit například za ricottu, cottage či tvaroh, ale doporučuji jednou nepočítat kalorie a dopřát si :-)


8 komentářů:

  1. další krásné fotečky :))
    s dýní nemám dobré zkušenosti :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak zkoušej, určitě ti nějakej recept zachutná :-) u nás slavilo úspěch risotto, i když se na něj původně netvářily.

      Vymazat
  2. Mňam, to musí být dokonalé. Dýňovou polévku zbožňuji, takže i toto by bylo stoprocentně skvělý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ti musí chutnat i tato dýně, doufám, že vyzkoušíš :-)

      Vymazat
  3. patřím mezi milovnice dýní, takže děkuji za inspiraci. chtěla jsem se zeptat, kde kupujete dýně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hokkaido mám domácí od babičky a máslovou jsem kupovala běžně v marketu (tesku)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)