Pečená dýně s mascarpone, parmazánem
a šalvějí
Inspirace: http://www.bbcgoodfood.com/
- 1 máslová dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvá šalvěj
- 2 lžíce mascarpone
- parmazán
- sůl
Dýni jsem si přepůlila, vydlabala semínka, vložila do pekáčku, pokapala olivovým olejem, pokladla lístky šalvěje a dala péct na 45 minut do trouby. Po upečení jsem naplnila mascarpone, posypala hoblinkami parmazánu a mírně posolila.
Dobrou chuť :-)
Kdo drží dietu, může mascarpone vyměnit například za ricottu, cottage či tvaroh, ale doporučuji jednou nepočítat kalorie a dopřát si :-)
další krásné fotečky :))
OdpovědětVymazats dýní nemám dobré zkušenosti :(
tak zkoušej, určitě ti nějakej recept zachutná :-) u nás slavilo úspěch risotto, i když se na něj původně netvářily.
VymazatMňam, to musí být dokonalé. Dýňovou polévku zbožňuji, takže i toto by bylo stoprocentně skvělý.
OdpovědětVymazattak to ti musí chutnat i tato dýně, doufám, že vyzkoušíš :-)
Vymazatmňaaam to je nádhera :)
OdpovědětVymazatděkuji :-)
Vymazatpatřím mezi milovnice dýní, takže děkuji za inspiraci. chtěla jsem se zeptat, kde kupujete dýně?
OdpovědětVymazathokkaido mám domácí od babičky a máslovou jsem kupovala běžně v marketu (tesku)
Vymazat