Salát laděný do podzimu

Co by měl obsahovat podzimní salát? Za mě rozhodně jablka/hrušky, ořechy, kus sýra... A to je přesně on. Třešničkou na dortu je pak granátové jablko, které mi trochu zkazilo celkový dojem ze salátu a stalo se mým nepřítelem, protože jsem byla šikovná a nedržela se moudrých rad, které doporučují jablko porcovat ve vodě. Já byla chytřejší a odnesla si památku v podobě skvrn na triku. Kdybych aspoň používala zástěru jako správná kuchařka!


Salát s (granátovým) jablkem, pekanovými ořechy a hermelínem (2 porce)
Inspirace: zde

Salát:

  • mix listů (rukola, polníček, špenát...)
  • 1 granátové jablko
  • 1 červené jablko
  • 100g hermelínu
  • hrst pekanových ořechů

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z granátového jablka
  • 1 lžíce balsamica
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • sůl, pepř

Salátové listy jsem si omyla a nechala osušit. Granátové jablko rozdělte na čtvrtiny a ponořené ve vodě oddělujte semínka. Jablko jsem nakrájela na tenké měsíčky. Kdo chce, může ořechy opražit na pánvi nebo chvíli strčit do trouby pro ještě výraznější chuť. Listy jsem promíchala s jablky, ořechy a hermelínem a přelila zálivkou, na kterou jsem jednoduše smíchala všechny suroviny a důkladně promíchala.



Dobrou chuť :-)



11 komentářů:

  1. Já úplně nesnáším, jak mám pak červené ruce! :D :D :/ No vlastně sem pak celá červená :D Staršná paplačka! Jinak krásně sladěný salát! Jablko, ořechy, špenát! Já jen pořád nikde nemůžu sehnat ten listový nebo baby špenát čerstvý! Jen mražený :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. špenát bývá v Tesku, jak baby tak i klasický, kupovala jsem i v Kauflandu, taky oba. Baby sem ještě viděla v Bille a Intersparu. Párkrát jsem sehnala i na trhu, ale ty časy nám už odzvonily s přicházející zimou. Tak snad jsem ti pomohla :-)

      Vymazat
    2. No, já je právě nikde ve zmiňovaných neviděla! :D Ale zítra budu mít nejspíš možnost zajít do Billy, tak se kouknu! :) Děkuju ta tipy! :)

      Vymazat
  2. granátové jablíčko prostě musím vyzkoušet!
    a salát vypadá jako vždy úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem si před pár dny koupila poprvé granátové jablko a testovala jsem ho, to je fakt neuvěřitelné, lovíme ve stejných vodách
    :-D

    Salát je svou barevností úplným uměleckým dílem, skoro škoda ho zblajznot, ne? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jídlo musí lahodit i oku, bez toho to nejde :-) Jak jsi testovala jablíčko, jen tak?

      Vymazat
  4. Granátové jablko jsem ještě neochutnala - to bych měla napravit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, jestli se to stane tvoje oblíbené ovoce, ale za vyzkoušení stojí pro větší pestrost :-)

      Vymazat
  5. No vypadá to naprosto božsky. Podobnou kombinaci salátku jsem ještě nejedla, ale hodně mě to láká. Navíc miluji pekanové ořechy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě tyhle saláty zbožňuju, dřív mi taky nesedělo ovoce do salátu, ale naučila jsem se používat skoro každý druh ovoce, spolu s křupavými oříšky je to pecka :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)