Tak svátky máme pomalu za sebou. Pro většinu populace je to období hojnosti, přejídání se... kapr, salát, spousta cukroví, masa, málo pohybu, proto určitě nezaškodí trocha odlehčení ještě před oslavou silvestra a 1.lednem. Snad Vás potěší tento recept na cizrnové burgery :-)
Cizrnové burgery (4 porce)
Inspirace: http://mouthwateringfoods.blogspot.cz
- 100g cizrny v suchém stavu (1 konzerva)
- 1/4 hrnku oves. vloček
- 1/8 hrnku slun. semínek
- 1 lžíce sezam. semínek
- 1 střední mrkev
- hrst petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- chilli
Cizrnu jsem si přes noc namočila a uvařila doměkka. Pro usnadnění práce můžete vzít plechovku, ale dávám přednost suchým luštěninám. Je to levnější a zdravější. V mixéru jsem rozmixovala vločky se semínky, přidala cizrnu, nahrubo nastrouhanou mrkev, petrželku, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli a umixovala dohladka. Rukama jsem uplácala placičky do tvaru burgrů a opekla na pánvi. Kdo chce, může upéct. Doporučuji dělat menší, tenčí placičky, aby se propekly a nebyly uvnitř syrové. Podáváme s pečivem, salátovými, různými dipy, grilovanou zeleninou, co Vás napadne.... Já měla žitný chléb rukolu, špenát a grilovanou papriku, mňam.
Dobrou chuť :-)
zajímavý receptík
OdpovědětVymazatdíky :-)
Vymazatmmm..přemýšlela jsem co si dnes udělat na oběd..ještě mám plechovku cizrny, takže už asi vím! :)
OdpovědětVymazatděkuju za recept :))
zkoušela? :-)
VymazatMňam to vypadá skvěle! O víkendu zkusím :-)
OdpovědětVymazatdoufám, že jsi zkusila a chutnalo :-)
VymazatLuxusní :)
OdpovědětVymazatjé děkuji :-)
VymazatJeště si musím pořídit cizrnu a vyzkouším ho! :)
OdpovědětVymazatcizrnu určitě pořiď, je zdravá a v podstatě univerzální, vyčaruješ z ní spoustu skvělého jídla :-)
Vymazatskvělej recept:) cizrnu mám mooc ráda, ale přiznám se že jsem lenoch a kupuju tu v konzervě - nejsem schopná si nikdy večer vzpomenout a dát si ji namočit, takže potom další den běžím hladová do Billy pro konzervu:D
OdpovědětVymazatjá donedávna cizrnu taky kupovala plechovkovou, ale pořídila jsem si konečně suchou, a už nechci měnit :-) i když občas, když je na spěch...
VymazatMňam, tak ty musím udělat! To bude mít zase přítel radost :-))
OdpovědětVymazatMamou-stylove.blogspot.com
:-D něco mi to připomíná
VymazatTo vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatděkuji :-)
VymazatDnes jsem je vařila a jsou výborné. Všem moc chutnaly. =) Děkuju za inspiraci.
OdpovědětVymazatnení vůbec zač, já děkuji za odezvu :-)
VymazatRobila som ich cez víkend a nedopadlo to najlepšie. Chuťovo boli vynikajúce, ale pri opekaní sa mi drobili. Koľko oleja si dávala na pánvicu? :-)
OdpovědětVymazatkapičku, ani lžička to nebyla. to mě mrzí, že ti nevyšly, nevím kde mohla být chyba :-(
VymazatI mě se to rozpadlo. Není tam nic na spojení.
OdpovědětVymazatna fotkách je výsledek :-)
VymazatA je mi záhadou :) Určitě jsi nic nezapomněla dopsat? Vždy mi jiné recepty od Tebe vyšly :)
VymazatSégra mi tvrdí, že minimálně jsem měla přidat vejce.
podívej se na recept, ze kterého jsem vycházela, opravdu jsem na nic nezapomněla.
Vymazatmožná přidat příště trošku víc olivového oleje, raději to tam dopíšu
VymazatMožná zkusit i více mixovat. Ještě to někdy zkusím a uvidím, díky :)
Vymazatdneska jsem zkoušela, mně moc chutnaly, jen byly málo udělané, mamka se moc netvářila, brácha taky ne, ale mamčinýmu přítelovi chutnaly tak aspoň něco :D
OdpovědětVymazatpříště vyzkouším fazolové :)
dneska budu dělat k večeři..těším ;)
OdpovědětVymazatúžasnýýýýýý! Velká mňamka :)
OdpovědětVymazatHledala jsem co z cizrny a zkusila bych, jen si nejsem jistá .. prosím tě, ty vločky se dávají namočené nebo v suchém stavu? Osobně bych je asi nejdřív namočila .. díky za doplnění ..Lucie
OdpovědětVymazatSuchém, namočené budou moc rozblemcané a zde funkci pojidla, v podstatě místo strouhanky jako do klasického karbenátku
Vymazatpecene jsou vyborne ale smazene nasakly olejem takze mi moc nechutnali.....pecene jsou mnamka
OdpovědětVymazatDnes jsem je připravila k obědu sobě a dcerce a oběma nám chutnaly - s chlebem, ledovým salátem a dýňovým chutney. Kupodivu se mi při pečení ani nerozpadly, takže moc díky za recept! Hanka
OdpovědětVymazatSalen 4 hamburguesas con 100 gramos?
OdpovědětVymazat