Taky si občas dopřejete k snídani ten luxus, že si připravíte (ještě lépe necháte připravit) lívanečky? To je prostě moje ideální představa víkendu...
Hráškové lívance s uzeným lososem (1 porce, 4 lívance)
Inspirace: http://breadetbutter.wordpress.com/
- 100 g hrášku
- 1 lžíce mléka
- 2 lžíce celozrnné (špaldové) mouky
- 1/2 lžičky sody
- sůl, pepř
- 2 bílky
- 50 g uzeného lososa
- (bílý jogurt)
Hrášek jsem si dala vařit zhruba na 2-3 minuty, slila vodu a trošku rozmačkala šťouchadlem na brambory. Přilila jsem mléko, přisypala mouku,sodu, osolila, opepřila a promíchala. Bílky jsem umíchala dotuha. Na kapce olivového oleje jsem smažila z obou stran, doplnila lososem, lžičkou bílého jogurtu a mohlo se jíst :-)
Dobrou chuť :-)
Uzeného lososa prostě zbožňuji, takže jsem neměla strach, že by mi lívanečky nechutnaly a skutečně, i když nejsem velký fanda hrášku, byly velmi dobré.
to zní a vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazathráškové lívance určitě vyzkouším!
tak se pak ozvi, jak se povedly :-)
VymazatTaké miluju uzeného lososa, tak to asi budu muset zkusit!:) Krásné fotky
OdpovědětVymazatDěkuji, od tebe mě to obzvlášť těší, protože máš moc hezký inspirující blog, naposledy jsem dělala podle tebe Míšu a strávníci si chválili :-)
VymazatTo vypadá zajímavě.
OdpovědětVymazat