Zbožňuji magazín Albert. Vím, že jsem už na něho pěla ódy někdy v minulosti, ale nemůžu si pomoct. Ten pokrm byl prostě úžasný, mám chuť si jej uvařit hned znovu. Tak mi chutnal. Pečená dýně, na ní rozpouštějící se modrý sýr, parmazánem říznutá polentová kaše, prostě lahoda. A jako bonus je rychlost přípravy, do půl hodiny jíte :-)
Polentová kaše s dýní a modrým sýrem
- 1/4 dýně (já měla muškátovou)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 80g instantní polenty
- voda
- sůl
- 2 lžíce parmazánu
- 1 lžíce másla
- 50g nivy (či jiného modrého sýra)
Nejdříve jsem si oloupala dýní a škrabkou na brambory jsem ji nastrouhala na tenké plátky. Vyskládala na plech, pokapala olivovým olejem, osolila a opepřila. Dala jsem péct asi na 15 minut. Stačí opravdu chvilka, tenké plátky jsou hotové hned. Mezitím jsem si dala vařit osolenou vodu. Jakmile začala bublat, přisypala jsem polentu a míchala dokud nezhoustla. Stáhla plamen, přidala máslo, parmazán a přisolila. Rozdělila jsem na talíře, přidala dýni a rozdrobila sýr. Toť vše :-)
Dobrou chuť :-)
Byly opravdu úžasný, moc děkuju :)
OdpovědětVymazatZrovna dneska jsem měla polentovou kaši se strouhaným sýrem a zeleninou :)
Kam chodíš na ty svoje krásné recepty? A jakým fóťákem fotíš tyhle svoje skvostný výtvory?
úplně všude :-) vždy uvádím zdroje, kdo mě inspiroval, nejvíc inspirace je na netu, mám předplacený Apetit, Gurmeta kupuju a pak každý měsíc lovím alberta, aby na mě vyzbyl :-)
Vymazatfoťáka mám staříčka, žádnou zrcadlovku, lumix tz1, snad jednou našetřím na něco lepšího :-)
wow! tak tohle je skvely napad!! Dyni mam - zkusim hned :-)
OdpovědětVymazatchutnalo? :-)
VymazatDělala jsem tenhle recept už dřív a je vážně geniální :). Polentu jsem vařila v zeleninovém vývaru, místo ve vodě. Úžasný..
OdpovědětVymazatže jo, taky jsem z něho unesená :-)
VymazatMoc dobré, děkuju za recept! :) (Na kolej pro studentku ideální!)
OdpovědětVymazatnení za co, takové rychlovky jsou nejlepší :-)
VymazatDěkuju moc za výborný recept. :) Naprosto jsem se zamilovala. :D :)
OdpovědětVymazat