Pórkový krém s uzeným lososem

Tak přece jenom přidám "nevánoční" recept. Nemůžeme se jen hostit cukrovím, vánočkou a spol. A co jiného si dát  v těchto chladných dnech než horkou polévku? Navíc mi tak trochu vzdáleně připomenula mou milovanou rybí, na kterou se těším ze všech vánočních jídel nejvíc. Ani ne cukroví, kapra, štolu, prostě tu polévku. Za osm dní je tu :-) Na co se těšíte Vy?


Pórkový krém s uzeným lososem (2 porce)

Inspirace: Albert 1/2012

  • 1 lžíce másla
  • 1 velký pórek
  • 1 bobkový list
  • 1 velká brambora
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50ml smetany na vaření
  • 100g uzeného lososa


Na lžíci másla jsem si asi 10 minut opékala pórek. Přidala jsem oloupanou a nakrájenou bramboru, bobkový list, zalila vývarem, smetanou a nechala vařit 15 minut. přidala jsem 2/3 lososa a ještě 5 minut nechala vařit, poté jsem rozmixovala. Rozdělila jsem na talíře a doplnila zbytkem lososa.



Dobrou chuť :-)



Přiznávám, vzhledově nic moc, ale o to lepší chuť :-) Tak dnes něco na zahřátí a zítra snad už nějaké to cukroví :-)


5 komentářů:

  1. krémové polévky mám moc ráda, v zimě hezky zasytí a zehřejou:)
    mmmm a uzený losos, jedno z mých nejoblíbenějších jídel!:)
    ale rybí polévku jsem nidky nejedla, jsem ostuda, ale u nás doma se nevaří, máme zelňačku, a tak jsem ještě neměla příležitost ji o Vánocích ochutnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moje taky :-) kde je uzený losos, to je dobrý. Každá rodina má nějakou tradici, my dříve mívali hřibovou polévku na oběd. A rybí polévku fakt doporučuji, je výborná.

      Vymazat
  2. Uzený losos miluju:) Polévka musela být vynikající, založím si ji do svého pomyslného seznamu :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D taky mám takový list, jen je strašně přeplněný a nevím, kdy všechno uvařím :-)

      Vymazat
  3. och och och... to vypada uzasne! A uz ted se mi sbihaji sliny!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)