Kiwi smoothie

Všude řádí spousta bacilů a chřipek (které se mi naštěstí zatím vyhýbají, ťuk ťuk), proto dopřejme našemu tělu spoustu vitamínů, které tak potřebuje. Obrovským zásobníkem vitamínů je právě ovoce. Snažím se, abych každý den alespoň jeden kousek do sebe dostala. Nejčastěji je to ovocný salát k snídani (jako dnes), občas večer k zeleninovému salátu přimíchám jablíčko (skvěle se hodí k sýru s modrou plísní a k tomu vlašské ořechy, výborné) a mojí malou závislostí je zázvorový čaj s citrónem a medem. 





Také bych ráda do jídelníčku zařadila častěji smoothie, které mi moc nejedou, ale jsou tak zdravé. Možná je to tím, že mi nepřijdou jako plnohodnotné jídlo, jak jsou tekuté a nemusím nic kousat... Ale zalíbily se mi tyto  varianty z mraženého ovoce, protože mi připomínají dřeň, kterou jsem jako dítě milovala. 

Kiwi smoothie

Inspirace: zde
  • 2 kiwi
  • 1 banán
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1 lžička medu
  • hrst kostek ledu

Kiwi jsem si oloupala, nakrájela na malinké kostičky (aby se lépe mixovalo) a dala zmrazit. Stačí 2-3 hodiny. Poté jsem všechny suroviny rozmixovala a snídaně byla na světě :-)


Dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. Jůůů, jéé, mňam! To si hned udělám, až budu zase z koleje v teple domova :) Můžu se jen zeptat, čím mixuješ? Mám strach, abych tím ledem nezničila nějaký náš domácí mixovací přístroj :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkus si rozmixovat kiwi s mangem,nebudes verit vlastnim chutovym bunkam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Smoothies miluju, nejradši je mám jako odpolední svačinku. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Smoothies miluju, nejradši je mám jako odpolední svačinku. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)