Polentová kaše s jablkem a pekany

Nejklasičtější kaší je právě ta z ovesných vloček. Nicméně možností z čeho si udělat kaši, je neskutečně moc, z jáhel, špaldy, pohanky, žitných, ječných, pšeničných vloček, různých mixů, dokonce jsem viděla z oříšků, ale také z polenty.




Polenta si u Vás v kuchyni místo určitě najde. Ať už jako náhrada klasické bramborové kaše, tak jako hranolky, pizza, polentový chlebíček. Můžeme jí obalit kuřecí paličky, připravit k snídani vafle, muffiny, koláče, lívance nebo to nejjednodušší, kaši. Proto během nákupu neváhejte a přihoďte ji do košíku , dlouho se u Vás určitě neohřeje. Seženete ji pomalu v každém supermarketu a cenově to taky není žádná hrůza, 450 g vyjde na nějakých 30-40 Kč.

Polentová kaše s jablkem a pekany

(1 porce)

  • 150 ml mléka
  • 100 ml vody
  • rozinky
  • skořice
  • vanilkový extrakt
  • 30 g polenty
  • jablko
  • pekanové ořechy
  • javorový sirup

Jablka jsem si nakrájela na kolečka a krátce opražila na pánvičce, zakapala jsem je lžičkou javorového sirupu. Pokud by se připalovala, podlijte kapkou vody.




Vodu s mlékem jsem si nalila do kastrůlku, přidala jsem rozinky, skořici, vanilkový extrakt a přivedla k varu. Hned jsem přisypala polentu a míchala maximálně pět minut. Pokud je kaše příliš hustá, přilijte ještě trochu mléka. Přelila jsem do misky, pokladla jablkem, ořechy a podávala. 





6 komentářů:

  1. Teda polentu jsem ještě nikdy nejedla. Jak vůbec chutná? :))

    OdpovědětSmazat
  2. takhle na sladko jako kaši jsem polentu ještě neměla, zkusím to:) měla jsem ji jen na slano, a v podobě hranolek a slaného koláče:)

    OdpovědětSmazat
  3. Hmm polentu nasladko jsem ještě neměla, to musím někdy zkusit:)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)